Дребен случай с детска ясла…

Снимка: Иво Мирчев

55-а детска ясла в жк „Павлово“, пред която предния януари няколко нощи родители чакаха в студа, за да запишат децата си, отново има потенциал да влезе в новините.
Както всяка учебна година месец август е почивен. Яслата не работи, целия август стои пуста, без в нея да се случва каквото и да е. Децата идват през септември и директорката посреща всички с новината: „Предстои ремонт и всички деца ще бъдат в едно общо помещение. Резултатът – около 80 дечица са в общо помещение, в което няма пространство къде да играят. Леглата на всички са преместени и освен двойно повечето деца, има и двойно повече легла. Когато позастудее няма да могат и да излизат. На въпроса – защо ремонтът не е направен през август, когато децата ги няма, отговарят, че общината сега е отпуснала пари. Което означава, че някой в общината пак не си е свършил работата. В случая персоналът на яслата няма особена вина – всичко е в общината. Въпросът е как е възможно администрацията да не съобрази августовското затваряне на яслата с ремонта… Допълнително – помещенията са пълни със строителни материали, кабели и т.н…. Децата влизат в яслата покрай работещи (пробиващи) работници, който кой знае защо и боядисали вратата на яслата в черно.
Родители изпратиха жалба до район „Витоша“, а обяснението оттам бе смехотворно – нищо не зависело от тях, крайният срок за ремонта не е ясен.
Към момента картинката е следната: работници работят без да се съобразяват с режима на децата. Родители минават по няколко пъти на ден, като често забелязват липса на строителен процес, вместо да се работи ефективно, за да приключи по-бързо ремонтът. Иначе, на метри от мястото, където ремонтират, си играят деца. Страда и персоналът на яслата. От Столична община засега няма никаква реакция.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.