„Пиратство със семена“ или война

за свободата на храните

Изключителeн филм, разкриващ как семената за земеделието по цял свят се подменят със специални модифицирани сортове на големите аграрни компании.

В САЩ и Канада компаниите обсебват насажденията и отнемат имоти на фермери, в чиито ниви са попаднали дори случайно довяти от вятъра модифицирани семена, патентовани от тези компании. Много от техните семена са ГМО или видове, създадени да устояват на техни монополни препарати.

КОмпаниите претендират за „интелектуалтуална собственост” върху семената и под техен натиск властите разследват за „пиратство със семена”.

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.