Боян Максимов, „селският глупак“: От София са разпоредили да ме привикват в полицията

Снимката, направена от Боян Максимов, разпространена във Фейсбук и вече навсякъде в интернет.

Варненецът Боян Максимов, заснел спящи полицаи и пуснал снимката в интернет, става цел на полицията, която го съсипва от проверки, дори като изхвърля боклука пред блока.
Ето какво разказва той пред варненския вестник „Народно дело„, по повод уж уволнението на Калинка Пенчева, говорителка на варненската полиция, която го нарече „селски глупак“ пред телевизията:
„Нейното освобождаване (б. р. – на говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева) не реабилитира издадената в София заповед да ме привикват в полицията да давам обяснения за моята снимка, нито за респекта, който ми беше упражнен чрез налагане на актове. …Отивам аз да си хвърля боклука и ме спира полиция да ми иска документ за самоличност. Нямах в този момент. Обясних, че ако ме изчакат, ще се кача до вкъщи и ще донеса. В същото време слезе друг съсед да си хвърля боклука и попита какво става. Когато му казаха, че не си нося личната карта, той поиска да гарантира за мен, каза, че ме познава. Това не помогна и тогава той им се изсмя и им каза, че и той няма в момента карта в себе си и на него да съставят акт. На мен ми съставиха, на него не. Как наричате това!?“
Максимов е прекарал наскоро и нощ в ареста, след като бил прибран с белезници по сигнал, че бил буйствал. „Аз просто си разхождах кучето“, обясни той. „Затова не съм удовлетворен от уволнението на г-жа Пенчева. Не е само тя. Чрез нея те се опитват да прикрият човека в София, който е разпоредил да ми се случва всичко това след публикуването на снимката. Такива хора трябва да ги махнем, не може да има такова нещо в демократична страна.“

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.