Касиел и два ангела нажежават Червената къща

Иво Желев и Силвия Станоева в сцена от спектакъла. Снимка: Нели Томова

Касиел Ашер заедно с два от своите „ангели” – Иво Желев и Силвия Станоева – представят спектакъла „Клер Мадам Соланж, Игра на Любов и Смърт“, по текстове от пиесата „Слугините“ на един от най-провокативните автори на XX век Жан Жьоне.
Както може да се очаква от не по-малко провокативната Касиел (режисьор и актьор в спектакъла), представленията в понеделник, вторник и сряда (29,30 и 31 октомври) ще нажежат Червената къща ще предизвикат публиката.
Авторът Жьоне е син на проститутка, осиновен от дърводелец, отгледан в затънтените краища на провинцията. Прекарва голяма част от живота си в странстване из Европа. Житието му се оглежда без свян в романите, пиесите и есетата, които той пише и които разнищват темите за хомосексуалността, престъпността, за трудния живот на маргинални персонажи, за потисканите желания, за абсурда, в който се озоваваме, загубили фундаментални ориентири.

Касиел Ноа Ашер в сцена от спектакъла. Снимка: Нели Томова

Касиел Ноа Ашер в сцена от спектакъла. Снимка: Нели ТомоваИво Желев и Силвия Станоева в сцена от спектакъла. Снимка: Нели ТомоваИво Желев и Силвия Станоева в сцена от спектакъла. Снимка: Нели ТомоваКасиел Ноа Ашер, Иво Желев и Силвия Станоева в сцена от спектакъла. Снимка: Нели ТомоваСилвия Станоева в сцена от спектакъла. Снимка: Нели ТомоваИво Желев и Силвия Станоева в сцена от спектакъла. Снимка: Нели Томова

Спектакълът ще бъде софийски театрален дебют на „Ангелите на Касиел” – актьорите Иво Желев и Силвия Станоева, финалисти от първото актьорско тв риалити у нас по ТВ7, където двамата бяха част от отбора „Ангелите на Касиел”.
Двамата твърдят за себе си, че са повече от колеги, приятели, любовници, съмишленици.
Дизайнът на сценичното пространство е на известния художник Венцислав Занков, а за звуковата среда – композиторът Емилиян Гацов – Елби.

Касиел е ментор в шоуто на двамата млади актьори и режисьор на спектакъла. Нарича ги „моите актьори-сърца“.
Касиел за Силвия: „Още от първия момент, в който се срещнахме, стана ясно, че не ни чакат лесни отношения. Тя е до болка откровена, истинска, не спестява на никого нищо, не сервилничи, не се подмазва… гори мостове зад себе си. Има особено лице и силна драматична природа. Силви е рядко срещано бодливо цвете. Влюбена съм в нея, дори когато ме ядосва. Щастлива съм, че спечелих доверието и обичта й“.
…и за Иво: „С него се разбрахме почти без думи. Казах му: „Аз съм много лоша, искаш ли да си в отбора ми?”. Той отговори: „А аз съм зъл. Ще се разберем”. Способен е на много крайни превъплъщения. Той магнетизира публиката. Любовта ми към него е безгранична. Иво е актьор за много големи режисьори и някак съм сигурна, че ще го открият за голямото кино…, но не в България.
Проектът е осъществен с помощта на Програмата за подкрепа на свободен театър на МК, „Гала филм“ и списание „Биограф“.
Още две представления има на 16 и 30 ноември.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.