Тия се ебават с мирния атом, бе! Да знаете как да гласувате…

…Назначили 28-годишната еколожка Марина Армутлиева, дето хал-хабер си нема от енергетика, за шеф на бордовете на АЕЦ „Козлодуй” и на държавните „Мини Марица-изток”. Щото е шеф на политическия кабинет на Дилянчо, та за тия заслуги към род и родина ще се подписва всеки месец на ведомостта за 4750 лв. За гл. административен секретар на АЕЦ назначили инженера по хидравлични машини Калин Стануков. Той пък още на другия ден назначил за пиарка на централата някаква 21-годишна пикла, с извинение… Да му прави „контент анализ” на пресата срещу 3000 лв. заплата. (Контент анализ не е това, дето си го мислите!) И изобщо в цялото ръководство на централата останал само един атомен специалист.
Тия хора се ебават с мирния атом бе, братя! Не може да има чак такова безхаберие! По-точно не трябва, а то че може…
Не, няма толкова перверзна фантазия! Толкова перверзна може да е само действителността! Това стига, за да ви покаже как да гласувате на референдума за АЕЦ „Белене”. Лично ние отказваме да ходим с гайгеров брояч на шията.

Министърът на оазиса на организираната престъпност…

Питат Цветанов за осъдените в Малайзия. Вика: „Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни…”
И това като ти го каже точно министърът на оазиса… За такива приказки премиерът праща на „постановката „Език мой, враг мой”. То такава постановка няма, но премиерът няма откъде да знае… Цецо трябва друга постановка да гледа: „ Харна глава има, ама е за четири крака поне.” Намекваме, че проблемът е в централата…
От друга страна пък, защо да го крие този оазис? Стана ясно, че и догодина няма да видим Шенген…

Мишоци и свестни в ГЕРБ

Новият конституционен съдия Анастас Анастасов вика пред „Труд“: „Доказахме, че в ГЕРБ не всички са мишоци и има доста свестни хора.“
Доста! Не много, а доста! Което значи, че все пак повечето са мишоци. Думите са много опасно нещо. Дори когато си мислиш, че са ти приятели. В същност, най-вече тогава…

Цецо подслушвал „само“ 7800 души. Плюс още 500 000 покрай тях…

Та за Цецо ставаше дума. Оня ден го слушам да разправя, как много се преувеличавал проблемът с подслушването. Статистиката показвала, че били подслушвани 7800 души, 0.1% от населението. “Имаше, вика, много говорене, че хиляди са хората, които се подслушват…”

Говорене?! Може би специално за него да го кажем словом: седем хиляди и осемстотин. И това е само връхчето на айсберга. Като си направих сметка, през изминалия месец съм говорил с 63 души. Значи, ако аз съм закачен, покрай мен слушат още 63-ма. При такава «норма на печалба» може да се окаже, че са слушани къде половин милион българи.

Със съкращения от „Из делниците на един луд“ в „Редута

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.