Премиерът обеща Витоша отново да е затворена за скиори. Нагло!

Премиерът Борисов обеща Витоша да е затворена за скиори и тази зима. С един нахален и назидателен тон, та чак да онемееш пред такава наглост.

„Орлов мост“ ни победи. Витоша щеше да има хубава спортна база, на 20 минути от София, но сега няма да го имат. Ще се разхождаме. Заради хиляда души, милион и половина няма да карат ски. Ако гражданското общество е това да блокираш „Орлов мост“ и да спреш даден проект, то ние имаме много, много развито гражданско общество“ – това каза Борисов в предаване по ТВ7.

Първо, той смята по банкянски, че в София има милион и половина скиори, на които пречат 1000 души, окупирали „Орлов мост”. Според деформираната му логика милион и половина души искат Цеко Минев и фирмите му да осекат Витоша и до построят още толкова писти.

Туристите, които не карат ски, а ходят на излет на Витоша са доста повече от скиорите. И, също така, на „Орлов мост” протестираха много скиори, някои от тях носеха бордове, ски и т. н. Именно защото са скиори, те искат достъпни лифтове и влекове, а не карти по-скъпи от алпийските курорти. С цените на Цеко Минев на Банско и Витоша в най-бедната страна в Европа стана така, че излиза по евтино пакетна туристическа услуга за седмица в Австрия, отколкото тук.

Но най-зашеметяващото е, че премиерът, вместо да брани интересите на софиянци, на народа, брани инвеститора, който не иска да пусне лифтовете.

Борисов съвсем го е ударил през просото. Вместо той и кметицата от неговата партия да вкарат Цеко Минев в съда, че не пуска лифтовете, те му пригласят и го обслужват. И Фандъкова дори спря автобусните линии до Златните мостове, където има конкурентни на цекоминевите лифтове, макар и по-малки.

Още миналата година комисия, при това от хора на ГЕРБ, се събра да разгледа претенциите на Цеко Минев, който отказа да пусне лифтовете, че законът не му позволява да стопанисва земята под тях. И заключиха, че може, няма пречки да я поддържа.

Сега премиерът застава зад Цеко Минев и го окуражава отново да затвори Витоша за скиори. Ашколсун на такъв премиер. Открито и демонстративно застава зад банкера и против софиянци.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.