Феникс JAZZ или „Изкуството дарява любов”

На 10 ноември 2012 г. в зала „България” с благотворителен концерт „Феникс JAZZ” стартира кампанията „Изкуството дарява любов” в подкрепа на лечението и възстановяването на нуждаещи се деца.

Звездите на българския джаз Васил Петров, Камелия Тодорова и Михаил Йосифов, заедно с Quarto Quartet, Биг Бенд Благоевград и водещият Тома Спространов Ви канят на благотворителния концерт „Феникс JAZZ – Изкуството дарява любов”.

Концертът „Феникс JAZZ – Изкуството дарява любов” се организира от фондация „Феникс Арт“. С приходите от продажба на билети ще бъдат подпомогнати деца с увреждания на централна и периферна нервна система, чрез поемане на част от разходите по лечението им и закупуване на коригиращи ортопедични приспособления, необходими за позиционирането им в домашни условия.

За първи път заедно ще свирят струнен квартет и Биг бенд: камерният струнен квартет Quarto Quartet (две цигулки, виола и виолончело) и мощната формация от духови медни инструменти, включваща 16-те изпълнители на Биг бенд Благоевград.

Изпълнителите от квартета Quarto Quartet са известни като камерните музиканти на София. В състав: Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Стоян Божков (виолончело). Quarto Quartet са млади изпълнители, които вече имат своята публика в България и на международната сцена и славата на най-добрия камерен ансамбъл у нас.

На 10 ноември в зала България ще чуем „L.A. is my Lady”, вечните джаз стандарти “ Where or When”, “Sugar blues”, Maria – from West side Story, Gee Baby, незабравимото „Quando, Quando”. В изпълнение на звездите на джаза Васил Петров, Камелия Тодорова и магьосника на тромпета – Мишо Йосифов.

Фондация „Феникс Арт“ работи за културата и изкуството в България и за обогатяване на културното пространство чрез организиране на високо професионални концерти за изява на утвърдени наши изпълнители и бъдещи таланти.

Фондация “Феникс Арт“ организира благотворителния концерт Феникс JAZZ – Изкуството дарява любов за набирането на средства за финансиране поемане на част от разходите по лечението им и закупуване на коригиращи ортопедични приспособления, необходими за позиционирането им в домашни условия.

Билети за концерта на касите на зала „България“ и на www.ticketplus.bg.
Телефон за справки на билетните каси в Зала „България“: (02) 987 76 56

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.