Времето на кварките в Централна баня – фотогалерия

Снимка: Виктория Атанасова

Снимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория АтанасоваСнимка: Виктория Атанасова

От 10 до 14 ноември Сдружение „36 маймуни“ отново ще щурмува представите ни за  съвременен театър като ни заведе в Централна минерална баня (София), за да поговорим за времето.

Постановката „Времето на кварките“ (идея и режисура: Гергана Димитрова, концепция: Гергана Димитрова съвместно с Ивайло Миленков, с участието на Ангелина Гаврилова, Нейтън Купър, Петър Мелтев и физика Ивайло Миленков) е странна пърформанс-лекция, която ще ни разкаже и покаже нещо повече за измерението „време” през очите на квантовата физика.

Тя е част от петото издание на инициативата на 36 маймуни ПроТекст, която събира четирима режисьори – Мортен К. Роесен (Награда ring.award.off 2011, Грац), Василена Радева (Икар 2011 за спектакъл на годината, „Нордост“), Гергана Димитрова (Икар 2012 за режисура, „Праехидно“), Петко Стоянов (дебют) – получили театралното си образование в Дания, България, Германия и Румъния.

Те ще изпишат четири „навременни“ стиха върху стените на Банята. Всеки от тях е провокиран от науката, съвременния градски живот или изкуство и заедно със своя екип се впуска в създаването на авторска миниатюра в различен жанр: мини-опера, филмов театър, пърформанс-лекция, пърформанс-четене. Зрителите ще преминат през четири различни локации на Банята и ще съучастват в огъването, разтеглянето и компресирането на времето.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.