Византийски номера

Румен Белчев

Патриотично настроените газети с възторг подеха възхвала на втвърдения курс на българското правителство към комшиите – към Македония, която опитвала да ни свие половината история, и към Турция, която пък отново искала да ни завладее – къде икономически, къде нацяло…

В общия патриотарски подем изведнъж някой се присети, че си имаме още един съсед, с когото можем да се заядем, та да се харесаме на Този, Който Трябва – и изведнъж в газетите започна да бъка от новини за Гърция и коварните є византийски номера!

„Гърци се стягат да отмъкнат пачките“ – предупреждава „СТАНДАРТ“. Подлите комшии, маскирани като туристи, идвали за уикенда в България, за да пускат фишове за тотото, та да ни отмъкнат изконния български джакпот!

О, спи ли Дянков, о, Дянков не види ли!

Не стига това, ами си насъскват и зверовете да идват да вечерят у нас, вместо да обикалят по нихните, гръцки кошари!  „Гръцки вълци изядоха стадо кози от гоцеделчевско село“ – четем в 24 ЧАСА“.

Откъде се е разбрало, че вълците вият на гръцки – не става ясно. Може би някой от тях си е загубил личната карта около бастисаното стадо!

Министърът на екстериора г-н Младенов триумфално обиколи южните райони, за да покаже колко твърдо страната защитава интересите си – в шоуто се били включили освен редови граждани, и шефове на полицията, които възмутено го информирали, че „Гърци къртят БГ коли за изгорял стоп“.

Как се кърти кола – може да обясни само репортерката на „ТЕЛЕГРАФ“, по-любопитно е възмутеното изявление на шефа на РПУ-то в Гоце Делчев инспектор Тонев – „Може и да е законно, но това тяхното си е кампанийно“. Странна държава е това Гърция – нарушителите ги глобяват, можете ли да си представите!

У нас съвсем не е така – тук само ги питаме какво си мислят, че ще правим сега, и всичко си идва на мястото!

Подли византийски номера, ще знаете!

Не ни стига неоислямизмът, с който ни плашат националистично настроени академици и професионални патриоти, ами сега се зададе и нова, фанариотска напаст – отваряме „24 ЧАСА“ и изтръпваме от ужас – „Село Црънча иска да се погърчи цялото“!

Отчаяни от разточилата се двайсет години реституция, жителите на селото воглаве с кмета си и бившия зам.-министър от Станишевия кабинет г-н Войнов заплашили с писмо всички институции, че ако не им върнат земите, щели да се прехвърлят от област Девин към област Кавала. Можело и към Драма – все тая! Защо екс-зам.-министърът чак сега се е сетил да помага на съселяните си – остава в тайна.

Е, и нашите не остават длъжни на коварните южняци – кога е било да си оставим магарето в калта! Няма само гърците да ни дерат по магистралите си – и ние гащи връзваме, и ние знаем как се сади пиперо! „24 ЧАСА“ с гордост ни съобщава, че „Хитри българи измъкват гръцки пенсии“!

За интересуващите се – описана е и технологията за оскубване на проскубания гръцки бюджет – давайте, братя, бъдете патриоти, за какво ви е мижавата българска пенсийка – с едно почти истинско документче можете да си докарате пет пъти по-голяма гръцка!

В целия този патриотарски вой никакво успокоение не ни донася и „МОНИТОР“ със съобщението, че „Тиква гигант преживя Хелоуин“.

Не само тя, за съжаление, не само тя…

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.