Български сайт за колективно пазаруване се наложи и в чужбина

Сайтът lapni.bg на български.

След инвазията на българския интернет пазар от чуждестранни сайтове за колективно пазаруване, вече е факт и обратното – български сайт вече почти година се развива успешно в Гърция. От услугите на lapni.gr за една година са се възползвали над 3000 гръцки туристи, които са посетили с ваучери българските хотели.
Това е гръцки вариант на сайта lapni.bg. На българския пазар lapni.bg се развива успешно от година и половина, с над 50 000 уникални дневни посещения, притежава туроператорски лиценз и работи с вече повече от 40 000 български туристи.
От 1 ноември, сайтът стартира и в Дания (lapni.dk), а предстои пускането му и във Великобритания, Германия и Русия.
Гръцките клиенти признават, че системата е много удобна за тях, както по отношение на резервиране и разплащане, така и за качеството на туристическите пакети, които получават. Въпреки промоционалния характер на офертите, голяма част от които са за съвсем близки дати (last minute), се предлагат и възможности с нефиксирани дати, т.е. туристите сами да избират периода на настаняване. Обслужването е чрез гръцки телефон, на гръцки език и желанията на клиентите са покрити напълно.
Динамиката на работа на сайта е голяма – на ден се добавят по няколко нови оферти и се разпространяват се мигновено в интернет. Те предизвикват интерес не само у туристите, но и у хотелиерите, чийто брой на участие в сайта се увеличава постоянно. Вече има постоянен контингент партньори, които нарастват, както и увеличаващ се брой лоялни постоянни клиенти.
За всички оферти се дава подробна информация, има и приложени карти на региона, в който се намират хотелите. Успехът за сайта се корени и в подбора на хотелите и офертите, представяйки най-доброто, с което България разполага.
Интерес у гърците предизвикват дестинации като Банско, Сандански, Велинград, Девин и Пампорово, като се търсят предимно 4- и 5-звездни хотели със спа центрове.

Сайтът на гръцки – lapni.gr
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.