Премиерът за астрономията

Някои не разбраха защо се изказа

Разпространеното из мрежата изказване на премиера Бойко Борисов по „астрономически въпроси“ остана неразбрано. Поводът за него беше, че след като бяха отпуснати пари на Националната обсерватория „Рожен“, срещу два договора с министерствата на земеделието и на околната среда, представителят на астрономите възрази, че докато се занимават с тези договори, ще изпуснат някой метеорит, който може да удари земята, или избухването на звезда (клипът по-долу). Премиерът Борисов коментира (клипът отгоре):

„…Готови сме да ви дадем целево от Министерство на образованието веднага пари, за да не изпуснем никакъв взрив на звезда при ядрения й синтез. Така че направете ми сметка допълнително колко ще ви отклони вниманието това, че ще се занимавате с тези два проекта и толкова пари ще ви дам допълнително през образованието, за да не пропуснем никоя звездичка в планетата, да сме на бойния си пост – нито астеороид, нито звездичка. 10 хил. – 20 хил. – 30 хил. допълнително колкото трябват целево ще ви ги дам, за да не пропуснем нещо в небето“ http://www.youtube.com/watch?v=uvi1Eldg1OA

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.