Секс, лъжи и вестници

Румен Белчев

Читателка заподозря в някакви сексуални отклонения списващия тази рубрика миналата седмица. Защото упорито съм бил наричал масовите вестници „газети“.

За мое оправдание днес ще прочетем заедно най-четените страници в най-масовите български газети – ако една дума е достатъчна, за да се постави някому диагноза, какво остава за цели статии!

Попадаме на първата гореща новина още в политическите страници на „24 ЧАСА“ – информация за резултатите от изборите в САЩ – „Първа лесбийка влиза в Сената“. Освен нея – разбира се, още петдесет сенатори и четиристотин конгресмени, но това ще разбере само този, който прочете и ситния шрифт.

Отваряме  „МОНИТОР“ и се натрисаме на гореща, та чак пареща новина – „Алпинисти свалят Гащите на Софиянски“. Незапознатите с проблема биха се притеснили за бившия столичен кмет, но, слава Богу, оказва се, че става дума за шатрата пред Централна гара в София. Както забелязахте, жаргонното име на шатрата е без кавички, очевидно това е новият стил на майсторите на заглавия – в „СТАНДАРТ“ също са го възприели; там с ужас четем за ново покушение към святата ни свобода – „Гол австриец яхна Свободата в Русе“. Е, австриецът е бил гол, но е яхнал не свободата, не и паметника на свободата, а един от бронзовите лъвове до него. Но безчувственият лъв не продава вестник – виж, за Свободата всички ще прочетат…

Пушкиновото „Любви все возрасти покорны“ „ТРУД“ превежда в материалче за позакъснялата любов като „Млад козел дърта върба лющи“. Просташката песничка е обърната наопаки, което по никакъв начин не я прави по-умна.

А „ТЕЛЕГРАФ“ още от първата си страница ни смущава с нова санкция за шофьорите-нарушители, очевидно – целяща да замени отнемането на точки – „Духаме на КАТ на светофар“.

Сексът (или поне газетното разбиране за него) продава вече всичко – културни новини, спорт, клюки, политика…

Търсите нещо за новите филми – ето ви „ТЕЛЕГРАФ“: „Кантона си го развя като Макаров“. Макаров в случая е не име на пищов, а на героя, игран от Ерик Кантона в някаква кримка.

Искате да четете за спорт? Вземете „МОНИТОР“ – „Бой по трибуните между ултрасите“. Тъй като хората само са се пердашили, редакторите са се принудили да мушнат и снимка от агитката, издигнала надута секс кукла със завързано шалче на противниците.

Интересува ви все пак резултатът? Може, ако го намерите сред пикантните описания във „ВСЕКИ ДЕН“ – „Ръкоблудство на „Стадиона на Мира“…

Гледате риалититата и искате да научите нещо повече от видяното по телевизията“? Пак „ВСЕКИ ДЕН“ ще ви го предложи – „Люси с най-желаните цици“ е скучна констатация, но има и материалче, криещо някои тайни от верния читател – „Кой опипа шпагата на Багата?“. Има и архивна снимка на бабунгер, който ровичка нещо в панталоните на смаяния самбист.

А за любителите на екстремния секс се е погрижил „168 ЧАСА“ с разтърсващия очерк за съдбата на най-известния български сексуален престъпник: „От градски кошмар Жоро Павето стана селски любимец“…

Поглеждайте се понякога в огледалото след прочитането на поредната газета! Ако забележите нещо странно в погледа си, помислете – никога не  късно да кажете „Не“ на простащината!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.