Дузпи пропускаме всякакви!

Румен Белчев

Административен съдия да не си на днешно време!

Всеки, докопал се до микрофон или вестникарска колонка, се упражнява в изящна словесност върху скромната ти персона!

Но – да не връзваме кусур на братята вестникари – тая седмица ще глозгат кокалците на съдиите, другата – на докторите, третата – на който там трябва – има си хора, които да им го посочат!

По-забавно е да се следят гърчовете на посочилите за конституционен съдия нещастната г-жа Марковска, след като работата се усмърдя.

„Цветанов: Марковска е важна за съдебната ни система“ – твърди за „МОНИТОР“ кой знае защо заел се с адвокатстването на висшата магистратка г-н Цветанов, иначе изживяващ се като министър на интериора.

Следва компетентно мнение на вътрешния министър – че издирването на автора на анонимното писмо, разбунило духовете, било трудно, защото „посоченият пощенски код на плика със сигнала дори не съществува“.

Как без пощенски код се издирва заподозряно лице – очевидно е тайна за полицията според министъра є.

По същото време според  „ТРУД“ премиерът призовал „Марковска, иди си!“. И пояснил, че я бил помолил да се оттегли още преди седмица.

Вицето му очевидно е пропуснал да прочете вестника, защото на следващия ден в „24 ЧАСА“ отчаяно защитава кандидатката, подкрепена от парламентарната група на партията му: „Ако е толкова лоша, Марковска е по-опасна във ВАС“.

И, за по-незапознатите със сложната юридическа материя, пояснява популярно: „Ако погледнем, обемът работа и компетентността й като зам.-председател на ВАС е много по-голяма и много повече вреди може да настъпят след нейни решения от дейността й като зам.-председател на ВАС, отколкото като конституционен съдия“. Най-после открихме най-безвредната длъжност в държавата – конституционен съдия! Мерси, господин министре!

Още по-безвредна очевидно е само една – депутатската! Да сте чували името, примерно, на Теодора Георгиева? Или – на Моника Панайотова? Може би – на Светлана Ангелова? Не ви е срам – вие сте ги избирали, а не им знаете имената!

Добре че „МОНИТОР“ ни отваря очите за парламента като моден салон. Прочелите съботния му брой вече знаят, че „русото миньонче е известно със своя афинитет към стила. Привърженичка е на свежите тонове като зелено, бяло или светлосиво… Изкушава се от бижутата, особено от перлите…“ Кое е миньончето в случая няма значение – важното е, че е наше, народно миньонче, наше, народно представителче с афинитет към перличките…

Съвсем други грижи има г-н премиерът, хвърлил на кучетата мъдро управляваната от него държава – той трябва да отчита успехите. „Строим магистрали седем пъти по-евтино от Гърция“ – радва ни с твърденията му „МОНИТОР“ и не пропуска да изведе в подзаглавие друг особено мъдър цитат: „Нашите министри и кметове са предимно млади хора, завършили навън, с по няколко езика, много добри специалисти са, заедно с мен знаем по два-три езика“… Като знаем, че премиерът говори отлично български, очевидно останалите един-два се падат на подчинените му!

След това забележително твърдение според „ТРУД“ отишъл да разгледа новооткритото съкровище в Свещари и „пропусна дузпа за Витоша (Бистрица) в среща от 13-ия кръг на Югозападната „В“ група.“

Е, това вече е за народа загуба велика – не стига, че от Брюксел ни бият дузпи, ами тук ние ги пропускаме – бива ли така!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.