Плащаме на няколко депутати от СДС по 2 млн. да се подбъзикват помежду си…

Само до преди година-две Мартин Еванджелиста беше пълновластен лидер на СДС и изключи предшественика си Пламен Юруков. Но вчера Фортуна го застигна със същия дар.

Бог да прости СДС! Казали сме го отдавна, даже е възможно и да сме го повторили. От грозна смърт се спомина, орфическа. Като Орфей, разкъсан от вакханките. Всеки откъсна по нещо от синьото тяло и го замъкна нанякъде. За Мартин и Надето остана… Както и да е, всеки с късмета си. Но не мисля, че е незаслужен. И сега с туй, дето е останало, ще правят нова партия… Изобщо СДС така оселеня, че ще им предложа да се кръстят СДС „Ал. Стамболийски”.

Яд ме е само, че на тия юнаци им даваме по 2 млн. да се подбъзикват помежду си и с политиката (б. р. – става дума за субсидията, която получават депутатите от бюджета). А на Костов за петимата депутати даваме по 1.6 млн. Имаме бол – даваме. Някой беше сметнал, че ние даваме най-голямата субсидия на глава от населението. Но щом населението не е против да са му на главата…

По всички вестници анализират СДС. Едни тъжат, други злобеят прикрито, трети интригантстват на дребно… То в СДС и не може вече да се интригантства на едро…

Историята в синята партия много прилича на историята на султаните. Когато на власт идвал нов султан, първата му работа била да изколи братята си и изобщо цялата си рода… По законите на Османската държава това било негово първо задължение, за да нема съперничества в държавата.
Ако се вдълбочи човек в това сравнение, може да открие в сините редици и султана, и черните евнуси, и карагьозчии, и ханъмки… Но сега ме мързи да се вдълбочавам… Достатъчно е да погледнем в мартиролога на сините. Докато червените успяват да потиснат канибалския си комплекс, при сините няма празно. От всички, които са били лидери на СДС, в сините редици няма ни един, ако не броим Пешето Стоянов. Него май никой не го брои…

Казвал ли съм ви, че кукумявките са единствените птици, които виждат синия цвят?

„Свиха тайните на ЦЕРН”,

съобщава „Стандарт”. Два лаптопа с информация на швейцарския научен институт били откраднати по време на презентация в СУ. Учените от ЦЕРН дошли, за да представят възможностите наши компании да се включат в техните проекти. Лично премиерът приел шефа на ЦЕРН Ролф Хойер и придружаващите го учени, които се изказали много ласкаво за българските си колеги. Но това било преди да им изчезнат компютрите.

От една страна, доста неприятно. Точно у нас, точно в „храма на науката”… Но пък, от друга… Страхувам се да не ви скандализирам, но лично нас тази кражба ни зарадва. Вижте как стоят нещата: 1881 година – в парламента изчезват галошите на Иречек; 1998 – чантата на Ан Макгърк в “Шератон”; 2003 – балтонът на еврокомисаря Луи Белмен, ако не се лъжа в БАН. И след тези явно битови кражби, сега лаптопи на учени. Някак по-престижно ми се вижда.

Това са обективни процеси. Може би не знаете, но до преди десетина години галошите бяха включени в “потребителската кошница” на българина. По времето на царя и юпитата май ги махнаха, да не ни срамят. И се вкараха компютрите.

Друга научна новина, пак от „Стандарт”:

„Ставаш мама с едно боцване”

Заглавие, което не те оставя безразличен. Веднага си мислиш какво, аджеба, ще е това боцване. Но не става дума за конвенционалното боцване. В смисъл, не за „ин виво”, а за „ин витро”. Пречистена молекула от златен китайски хамстер била използвана за направата на ново, щадящо лекарство за изкуствено зачеване. И само с една инжекция (боцване, както се изразяват колегите) шансовете за зачеване доста се увеличавали. Ако не беше това интересно заглавие, никога нямаше да прочета тая дописка. Щото нас зачеването и по конвенционалния начин вече не ни интересува. Даже би ни притеснило…

“Дейли телеграф” пък съобщава: „Айнщайн с повече гънки в мозъка”. Не му бил по-голям от този на средностатистическия мъж, но пък имал необичайно много гънки и бразди. Някои зони имали изключително сложни извивки, което вероятно било причината Айнщайн да мисли по необичаен начин и да прави велики открития. Не знам каква е новината, споменавам ви го, щото го има по всички вестници. А иначе отдавна е известно, че акълът е гънки, а не бръчки, както се самозалъгват моите приятели пенсиите.

Николай Вълканов, председател на УС на “Мистрой Холдинг”, е тазгодишния носител на приза “Мистър Икономика” на едноименното списание. “Мисля, че си заслужихме наградата, рекъл. – По време на криза успяхме не само да запазим над 850 работни места, но и да открием нови. Увеличихме производителността в рудодобива с между 30 и 40%, както и заплатите в сектора…”

И освен всичко, успяхме да заделим 1.5 млн. лв., за да изплатим хонорара на г-н Доган…

Е, това не го каза, де…

Госпожа Елка Трънкова, преводачка, турила пред къщата си в Сливен табела:

„Не паркирайте, наглеци!”

И описала подробно какво ще се случи на нарушителите: “Изпускам гуми, режа гуми, боядисвам със спрей автомобила, потрошавам целия автомобил, плащам щетите по данъчната оценка…” И написала и номер, на който потърпевшите могат да се свържат с нея, за да си получат компенсациите. Много ме заинтересува тая госпожа. Даже помолих да я питат дали не иска да стане координатор на ПП „Четвърти километър” за Сливен и региона. Такива хора ни трябват – смели, но и отговорни.

Ей, братя от последната възраст! Излязла е новата книга на д-р Филипов, богато илюстрирана с карикатури на Христо Комарницки. Можете да си я поръчате на адрес dr.tonyfilipov@abv.bg или на Тонифона: 0885 233 691, лично д-р Филипов ще ви обслужи. Закупуването на книгата ви дава автоматично право на членство в ПП „Четвърти километър” и ви гарантира някое от по-първите места на „резервната скамейка”.

За деца до 8 г. и за пенсии над 93 г. отстъпка 50% Шегувам се, бе! Книгата изобщо не е за деца, но въпреки това ви я препоръчвам.

От Reduta.bg със съкращения

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.