Добре си живеем, да пукнем дано!

Румен Белчев

Коледата е още далече, но из милата Родина започнаха да се случват чудеса!

Празничното настроение очевидно завладява все повече и повече хора – по улиците момиченца с нарисувани мустаци танцуваха „Гангнам стайл“ с цел да преборят неизлечима болест, а Висшият касационен съд излезе с решение, предизвикало уникалното заключение на „24 ЧАСА“, че „В затвор се влиза по желание“. Това – в отговор на нахално питане от страна на правосъдната министърка не е ли редно ефективно осъденият да бъде позадържан, за да не се изпари яко Галев и брато му.

Започнаха и коледните чудеса – „Премиерът на Словакия намери портфейл“ – радва се „МОНИТОР“. Това – докато тича в парка.

Министърът Дянков не тича в парка – той вае мускули във фитнеса, затова и нищо не намира, както разбираме от фишовете на заплатите си. Но пък гордо опитва да убеди „ПРЕСА“, че „Живеем по-добре, но не го усещаме“.

Така е – времето се задържа топличко, не вали, „Левски“ си намери спонсор, парното ще поевтинее – все по-добре си живеем! Вярно, „ПРЕСА“ се опитва да вкара и малко катранец в меденото ни настроение с изчислението, че „Парното поевтинява, но всъщност поскъпва“, но ние на кого ще вярваме повече – на министъра или на репортерите! Все по-добре живеем, да пукнем дано!

Е, някои мрат, няма как, но затова пък в Хасково са се погрижили и покойниците да имат последна възможност за петнайсетина минутки слава – отваряме „24 ЧАСА“ и радостно научаваме за „Нова мода: излъчват погребения онлайн“. Това – за да зарадвали опечалените роднини по света с кадри от церемонията. По желание – може да си поръчат и дискче с филма…

Но – стига с тия траурни настроения, иде Рождество – нека прочетем нещо ново за това велико тайнство – раждането на новия живот! Посягаме към „ВСЕКИ ДЕН“ и хлъцваме от изненада – „Жените стават като кравите. Българките носят бебета по 10 месеца“. За тези, които не харесват кравата като сексуален партньор, има и малко утешение: „Най-близо сме до кравите, които носят малките си 10 месеца, но сме на път да стигнем кобилите, които пък износват близо година“… Почти медицинското четиво ни уверява още, че „всяка четвърта родилка – с цезарово сечение заради закъсняло раждане“.

Зоофилският възторг на всекидневната газета не се споделя от „ПРЕСА“, според която „Всяко десето бебе се ражда недоносено“…

Коледата носи и своите малки радости – ако искате да зарадвате близките, „24 ЧАСА“ има препоръка за вас: „Дядо Николай грейва на коледни картички“. Предприемчива пловдивска фирма разпратила оферти за неограничен брой картички с образа на митрополита. Но и конкуренцията не спи: „Кирил поведе на Николай с 9:4“ – твърди „ПРЕСА“. Не става въпрос за футбол, слава Богу, а за брой гласове в Светия Синод в предстоящия избор на патриарх…

А в „СТАНДАРТ“ коледната треска за подаръци вече е започнала – за да зарадвала гаджето си, „Джей Ло търси къща на морето“! „Зарибена от рокдинозаврите, които си накупиха имоти край Каварна, Джей Ло отдавна мечтае за усамотено кътче далеч от баровските ривиери“…

Всичко, което пише във вестниците, е вярно – Дженифър Лопес наистина си купи къща край морето. Само че не в Каварна, а в Истанбул. И не на усамотено кътче, а в 250-метров небостъргач.

Но – пак ще повторя – макар и да не го усещаме, живеем все по-добре, поне така пише във вестниците, значи с абсолютна сигурност е вярно!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.