Какво иска да хапне банкерът Хампарцумян преди края на света…

Банкерът Левон Хампарцумян. Снимка: Булфото

Пред вестник „24 часа“ известни българи са споделяли кой каква вечеря би ял преди края на света. Докато Васко Василев предпочита сладкарница с боза, баничка и тулумбичка, а писателят Михаил Вешим – бира, банкерът Левон Хампарцумян дава следните предпочитания:

„Рецептата на известния банкер Левон Хампарцумян със сигурност би привлякла доста хора като негова компания за края на света, ако такъв идваше.

Ако е като за последно, значи няма да има нужда да се пести. Така че Хампарцумян би предложил седемстепенно меню, което започва с

ръжен хляб с черен хайвер от белуга с добре изстудено хубаво френско шампанско.

Следват ястие с крака от кралски краб с лек маслено-чеснов сос и чаша бяло вино. За да изчистим вкуса, се предлага сорбе от лимон.

Следващото кулинарно изкушение би бил бял гъши дроб с мадейра и коняк върху карамелизирани портокали.
Уникалният вкус на гъшия дроб изпъква с бяло вино шабли или сансер.

Отново, тъй като няма никакви ограничения заради края на света, ще следва пържола от кобе бийф (най-скъпото японско телешко, говедата се масажират и поят с бира) на плоча, с калифорнийско вино „Опус уан“.

След това има нужда от нещо по-леко като пилешки бульон с кротони с билки и лимонов сок.

За десерт: яйчно-млечен сладолед с различни пресни плодове. Всичко това ще приключи с уиски или коняк с пури… до края на света.“

От в. „24 часа

(Бел. ред. – след публикуването на този цитат от Левон Хампарцумян, в редакцията се обажда пиарка на банката да ни се кара. Вероятно се е обаждала и в „24 часа“, защото оригиналната статия е изтрита от сайта им. Но много читатели се го прочели, а има и хартиено издание).

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.