Чудеса пред Коледа

Румен Белчев

Небесата се отвориха предпразнично и чудеса и добрини заваляха над щастливата Родина!

Всички митове за беднотията у нас разбива „ТЕЛЕГРАФ“ – „300 цигани с по 10 тузарски коли“ – радостно обявява изданието. От продължението на вътрешните страници става ясно още едно радостно събитие – че тузарите си били карали колите из Италия и Франция, докато ние си мислим, че дремят в гетото и роптаят срещу ниските социални помощи.

Циганите-любители на луксозни марки обаче пасти могат да ядат пред момата от Добрич, която според „ТРУД“ поставя нов републикански рекорд – „Жена регистрира в КАТ 420 румънски коли за година“. Другият рекорд на добричлийката е, че само за един ден успяла да регистрира не една, не две, не и три, а цели десет коли!

Злите езици твърдят, че цялата работа била нагласена, за да не плащат истинските собственици данъци и глоби, но ние си знаем – патриотите ни се трудят срещу скромни сумици поне статистически да повишат жизнения стандарт на българина!

И друго чудо стана в Перник – отваряме „МОНИТОР“ и с почуда научаваме: „Тотомилионерът на заеми по празниците“. Това, да удариш шест милиона от тотото и месец по-късно да заборчляваш отново, го могат само нашенци с помощта на данъчните, които да им блокират сметките, разбира се!

И други чудеса стават в игрите на късмета – „Сливенският Йоско купил палата на Фатик с пари от тото“ – смайва ни „24 ЧАСА“. Притиснат да докаже откъде е намерил осемдесетте хиляди, с които си купил виличката в Бояна, въпросният Йоско изпратил на данъчните три кашона с печеливши фишове от „Еврофутбол“ за почти 300 000 лева. Но чудесата не свършват дотук – по-голямото чудо следва: данъчните не му хванали вяра!

По Коледа у всеки от нас се пробужда детето – и у неизвестен засега депутатин от ГЕРБ се събудило и поискало приказка – отваряме „СТАНДАРТ“ и научаваме, че „Кумчо Вълчо се крие в ГЕРБ“. Вдетиненият народен избраник дотам не можел да заспи без приказка за лека нощ, че се принуждавал да си поръчва манекенка, облечена като Червената шапчица, на печално нашумял напоследък столичен сутеньор…

По Коледа започва и дарителската истерия – куцо и сакато дарява, бедняци бъцкат СМС-и в полза на болните деца, известни личности разпродават свои сувенири, богаташи се снимат пред казан с топла чорба, платена от тях, за да нахранят бедните… Епидемията не подмина и Народното събрание – „Парламентът дарява старите си мерцедеси“ – четем в „24 ЧАСА“. Купените в края на миналия век коли щели да бъдат дарени на социални домове и държавни учреждения.

Радост вкъщи – сираците ще могат да се возят на мерцедес! Малко катранец в меда вкарва уточнението на вестника, че администрацията на Парламента „търси начин да се отърве, тъй като са сериозно амортизирани и поддръжката им излиза солено на парламентарния бюджет“… На социалните домове няма да излезе никак скъпо, предполага се, че техните бюджети са къде-къде по-големи от парламентарния!

Дарителството е заразно – дори хора, инцидентно попаднали в Парламента, изведнъж стават добри и щедри – като поредната кандидатка за конституционен съдия. „Гугушева теглила заем от сина си, за да му купи апартамент“ – възхитени четем в „ТРУД“. Това е българският родител – чудо ще направи, до уши ще заборчлее, само и само детето му да бъде щастливо!

Весела Коледа, мили деца!

Дано не ви се налага и на вас да кредитирате родителите си, за да ви купят ръкавички и камионче!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.