Става опасно – полицията все повече не бие

Полицията пак не е била хора по време на протеста на миньорите. Пак се изсули съобщение от ченгетата, че миньорът сам си е удрял главата в земята. Полицаите пак са оригинални – при всеки подобен случай твърдят, че жертвата им сама се е удряла. Същото беше и с фотографа при съдебната палата.
Никой не смята, че полицията страда от висок коефициент на интелигентност, ама чак пък…
Добре че има Интернет. Иначе тези кадри нямаше да се видят никъде – как полицаи извиват ръцете на възрастен мъж, забиват му главата в асфалта и потича кръв (виж клипа по-горе).
Де го Блъсков да защити храбрите ченгета и да обясни как подлият миньор си е счупил сам главата? Този път боят изглежда не го засяга и той си трае.
А Пръмовата телевизия ще покаже ли тези кадри? Ще направи ли обществен въпрос от това?
Става все по зле – полицаите безчинстват, инструктирани от началниците да бъдат твърди, а когато пребият някого, министърът ги защитава.
Те и убиват. Случаят с Чората беше само един от десетки, но за другите не се вдигна шум, защото някои от тях са цигани и т. н. по-маловажни субекти.
А в същото време Румен Петков твърди, че българските полицаи са сред най-подготвените в Европа. Това е неговата оценка за отчайващата им некомпетентност. В главата на министъра няма и проблясък, че нещо не е наред и това е основният проблем на полицията. За да промениш нещо, първо трябва да вземеш мерки. А за да вземеш мерки, трябва да си наясно, че има проблем. Министърът не е наясно.

Май никой не е наясно – повечето медии ухажват министър Петков, той се е хили от екраните и от снимките във вестниците, като че ли му белят яйце.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.