Ресторант „Ракета” с петолъчки и експонати от комунизма – фотогалерия

Интериорът е от естествено дърво, с военно-зелени тонове на масите и петолъчки в средата им. Снимка: e-vestnik

Интериорът е от естествено дърво, с военно-зелени тонове на масите и петолъчки в средата им. Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikВратата с емблемата на ресторанта. Снимка: e-vestnikМасите са с петолъчки. Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikВ средата е транзистор ВЕФ, прочута марка по онова време, с която се слушат всички чужди радиостанции. Под него е по-нов модел, също руски транзистор - "Селена", който има по-голяма мощност и трудно се намира по онова време. Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikМенюто. Снимка: e-vestnikШкембе чорба с 30 години минал срок на годност. Цена 1 лв. Снимка: e-vestnikХладилник "Мраз", който и работи. Снимка: e-vestnik

Някогашният ресторант „Ракета” до градинката „Заимов” в столи;цата, съседен на кукления театър, отвори отново врати с почти същото име. Нарича се „ракия бар „Ракета”. Всъщност е рестрант, с разширено ракиено и винено меню. Готвачът е познат на любителите от търсения навремето ресторант „Пчела”.
Но най-изненадващото е друго – целият интериор е в стилистиката на социализма. От тавана висят на шнурове традиционните стъклени крушки, масите са във военно зелено, с червена петолъчка в средата. Всичко е от дърво, а едната стена е със секции, в които са разположени като в музей вещи от социализма (виж снимките).
В тоалетната, чиято врата е дебело тапицирана като на директорски кабинет от 70-те години, на стената виси армейски противогаз. Носталгиците могат да видят тук телевизор „Опера”, транзистори „ВЕФ” и „Селена”, с които се слушаха чуждите радиостанции,грамофонни плочи от онова време, хладилник „Мраз” от 70-те години (работещ). В интериора има налепени плакати от социализма, а на стената се прожектират снимки на театрални и филмови плакати, марки, пликове от онова време.
Дизайнът е дело на студио Funkt (funkt.eu).

Войнишка фуражка за параден костюм. Снимка: e-vestnik

Войнишка фуражка за параден костюм. Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikМалки грамофонни плочи от 70-те години. Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikПолски ролков магнетофон и български тонколони, на които са сложени лепенки BASF - характерно за онова време. Снимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikСнимка: e-vestnikТоалетната е във военно-зелени тонове. Снимка: e-vestnik
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.