Нещо бълбука в главите

Румен Белчев

Вие отказахте ли цигарите?

Доказано е, че осемдесет процента от пушачите се отказват точно на първи януари – така по-лесно се помни, а и по-лесно се смята колко дни ще издържат да се правят на силни мъже. Виж, от пиенето отказването е далеч по-трудно, особено в тия стройно подредени януарски именни дни.

Опознайте роднините и приятелите си с помощта на „МОНИТОР“ – погледнете в чашите им, проверете какво си наливат, защото „Пиещите червено са по-богати и щастливи“. Така поне твърдяло британско изследване – „Пиещите червено вино са по-богати, по-образовани и по-щастливи от останалите хора“! Пред статистиката всички си траем – пиещите червено си докарвали средно по 45 000 паунда годишно, а нещастниците с болни стомаси, принудени да се ориентират към бялото – не повече от 30 000! Минете на червено, за да ви върви през годината!

Загрижен за здравето на най-малките, „НОВИНАР“ се е заровил в дебрите на интернет, за да ни донесе великолепната новина, че „Бирата лекува бронхит при децата“. Малко объркване настава към края на антрефилето, където се е промъкнало компрометиращо заглавието изречение – „Проблемът е, че а да се постигне успех, трябва да се изпият около 30 кенчета по 330 милилитра“. Невръстно дете трудно би се справило с десетте литра бира дневно, ще се наложи татковците да помагат!

Ясновидците на „СТАНДАРТ“ отново поглеждат заради нас в светлото бъдеще, за да ни уверят, че през 2013 година ще видим „Хулигани в действие“. Ще има голяма закъсвация в училище – „Следващата година ще има общ спад на оценките“ – уверява ни ясновидецът Божидар Караджов. Общо – с един-два пункта. „С 12 процента ще се увеличат случаите на бягства от дома“… „С 18 процента ще скочи и ранното забременяване. Особено в района на Централна България, както и в Добруджанския край и около Бургас“. „В студентските квартири ще се вихри разврат. И звездите не показват никакъв изход“.

Ако сте се притеснили от прочетеното, послушайте мъдрия съвет: „Не се косете, не се обвинявайте за това, че детето ви или децата, на които преподавате, ще са агресивни през 2013 година. Всемирът го изисква.“

И – едно успокоение за преялите пържолки и мръвчици по празниците. Цитиран от „ТРУД“ земеделският министър „категорично отрече твърдението, че на мъже започват да им никнат гърди заради женските хормони в месото у нас“. А и да са ви поникнали – не се косете, може би това е поредното извратено изискване на всемира!

Още едно притеснение можете да оставите настрани! Досега лекарите ни уверяваха, че при всяко напиване сме си умъртвявали милиони мозъчни клетки. Сигурно е вярно – от много къркане се оглупява, това си го знаем. Добрата новина четем на първа страница в „НОВИНАР“ – вече можем да не се безпокоим за разума си  – „Мозъчни клетки от урина изследват учени“.

Обърканият словоред може да ви наведе на мисълта, че намирисващите клетки изследват някакви учени, но истината е друга – учените са тия, които изследват онова, миризливото. „Ново научно изследване твърди, че човешката урина може да се превърне в мозъчни клетки“ – твърди изданието.

Като си гледаме вестниците – май че у нас процесът отдавна е започнал!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.