Шизофреник с бухалка извади България от ЕС

От вчера България излезе от ЕС – не формално, а по същество.

Мутренският рейд на полицията в телевизия ТВ+ постави страната редом със сатрапи като Русия, Беларус и Македония. В Европейския съюз такива неща не се случват.

Няма значение какво е основанието за полицейската акция. В този формат тя има една единствена цел – сплашване, а не утвърждаване на върховенството на закона.

От вчера никой журналист, никой човек с позиция в тази държава не може да е спокоен, че правата му да се изразява свободно са гарантирани. Свободата на словото за пореден път бе натъпкана в калта от полицейския ботуш на едно корумпирано управление, което говори за себе си в трето лице, като дете или като шизофреник.

Шизофреник, но с бухалка.

Също така, от днес в длъжност встъпва един нелегитимен, корумпиран и зависим главен прокурор. С това приключват илюзиите, че правовата държава е възможна.

Не можем и не трябва да се надяваме на помощ от Европейския съюз. Всичко това се случва с мълчаливото му одобрение. Европейците са доволни, че сами се връщаме в балканската клоака, в която важи не силата на правото, а правото на силния.  Това е разбираемо, тъй като държава-мафия не е желана в клуба на правовите държави.

Допуснахме да управлява мафия и трябва да консумираме последствията докрай. До нейния или до нашия край.

Това е изборът и ние сме направили своя.

Коментарът е позиция на „Биволъ.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.