В понеделник: Последен протест за Иракли

Строителство върху плажа в Иракли. Снимка: стопатом

Сайтът на Гражданската инициатива „Да спасим Иракли“ публикува призив за протест заради започналото строителство в защитената зона Иракли край Несебър:

Долу ръцете от морето! Нека това е Последен протест за Иракли! На 14.01.2013 от 18.30 пред Народното събрание.

След 6 години протести, дела и стотици акции, ето го и бетонът в Натура 2000 на поредните „еднофамилни къщички“ на Иракли! Този път инвеститорът се казва „Емона 2000“. Този път планът включва 30 къщи и резиденции.

За всички, които подкрепят  „Да спасим Иракли“ дойде време да извикаме отчетливо – Писна ни да се занимаваме с това да спасяваме Иракли! Искаме решение веднъж завинаги!

Ако и ти искаш да решим този казус сега, да приключим с реалното му решаване, вместо да скачаме от „инвеститор“ на инвеститор и да броим маргаритки „спасено, не е спасено“,  ела с нас в понеделник да викнем с пълно гърло за единственото реално спасение за значимите казуси по българското Черноморие:ИСКАМЕ НЕЗАБАВНО обявяването на Иракли, Кара Дере и Камчийски пясъци за защитени територии и издаване на заповедите им за защитени зони по Натура 2000 и европейската директива за местообитанията! Настояваме за реални действия за спасяването на дюните, а не бързешком да се променят няколко сериозни закона на парче, без обаче да се разширят възможностите за обществен контрол върху институциите.

Писна ни от лъжи и полуобещания – от олигарси с различни политически окраски, писна ни тази игра на гонене и хващане!

За това се иска съвсем малко добра политическа воля! Дотук такава липсваше!

Нашата кауза не е Иракли, а законността, която е тъпкана от Странджа до Калиакра. От Сребърна до Банско. 

Каузата ни е моралът. 

Нахлузи си върху зимните дрехи бански, хвани шнорхела, или сламената шапка, ако искаш да сме заедно за морето!

От сайта Да спасим Иракли

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.