Махмурлук

Румен Белчев

Ей такова чудо ни се стоварва след празниците – не ни стигна Коледа, Нова година, старата Коледа, ами и куп имени дни по средата.

И сега ни друснаха едновременно следпразничният махмурлук, съчетан с постпразничната депресия.

Махмурлукът е онова особено състояние, в което човек не само че го боли целият организъм – от главата до малкото пръстче на левия крак, ами и с известно неудобство си спомня какви ги е вършил на пияна глава. За съжаление следите остават – особено във вестниците.

Единственият начин да се снабди човек с безплатна пържола за празниците е да я задигне отнякъде. А как – за това си има инструкция във вестниците – „Задигнаха 2 прасета през покрива“ – четем в „МОНИТОР“. Значи, отивате до кочината, махате циглите, скачате долу, хващате прасето и го подавате на приятеля, останал на покрива. Проблемът е, че прасетата по това време тежат доста, така че ще ви трябва як приятел.

Ако нямате – „ТРУД“ препоръчва друга система – „Бик бе откраднат на части“. Предполага се – не за резервни части.

Но яденето си е ядене, а по някое време на човек му се приисква и малко духовна храна – за нея се е погрижил „МОНИТОР“: „20 години секс в „Армията“. За наркотици и рокендрол не се споменава – не е възпитателно за младите поколения, които така и не знаят, че става дума за легендарния спектакъл „Секс, наркотици и рокендрол“… Сексът продава – особено вестници!

Затова и друга театрална страничка на „МОНИТОР“ е посветена на развитието на българския театър – „Кой се съблече в театъра“. След като анализира съвременните постановки, авторката компетентно заключава, че „Мъжката голота надделя над женските прелести тази година“. Очевидно – правилно – жените са тия, които дърпат мъжете си от масата, за да ги заведат на театър!

И министърът Дянков, естествено – къде без него! Не вярвате? Защото не сте прочели в „ТРУД“ „Чиновници под строй на театър“! За да мотивира хората си да работят по-усърдно, финансовият министър водел под строй подчинените си на театро. Дори министерството му „платило наема на салона на Централния куклен театър за постановката „Топлата ръкавичка“!

Очевидно в министерството не следят културния живот – иначе щяха да мотивират колектива си с колективно посещение на някой спектакъл, изобилстващ с мъжки прелести, а не с ръкавички, макар и топли…

Не всички, разбира се, страдат от следпразничен главобол. Някои търсят и причините за него!

„Канят Депардийо да стане българин“ – съобщава „ТРУД“. Заглавието отново подвежда – поканата е отправена не от кръчмата „Сам дойдох“, а от Центъра за демографска политика в Русе.

„България може да привлече елитни емигранти с компетентното си правителство, перфектната данъчна система, чалгата, магистралите, метрото, циганите и романтичните бетонни курорти“ – пише в писмото, изпратено и до президента и председателя на Народното събрание.

Очевидно след запознаване с екстрите, които предлага милата родина, Жерар е предпочел да приеме предложението на Путин.

Можем ли да го упрекваме?

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.