Фотогалерия: Природозащитниците не се отказват

Един от природозащитниците свири на кавал по време на протеста в градинката между Ректората на Софийския университет и Парламента.

Полицейските арести от миналата седмица не успяха да сплашат българските природозащитници. Хората, обявили се против заличаването на Природен парк Странджа, не се отказват от каузата.

В края на седмицата природозащитници разиграха постановка пред Народния театър, изобразяваща порочния модел, по който дивите места в България се превръщат в бетонни комплекси. В понеделник под надслов „Щеки и/или мури” Червената къща срещна на дебат инвеститори, еколози и експерти, които поне на думи стигнаха до извода, че бизнесът и екологията трябва да вървят ръка за ръка. Вторник вечерта стотина младежи се опитаха да блокират кръговото движение на Руски паметник в столицата. В сряда се събраха на нов протест срещу заличаването на Странджа в градинката между Ректората на Софийския университет и Парламента, надявайки се, че гласът им все пак ще бъде чут.

Момиче държи плакат по време на протест в градинката между Парламента и Ректората на Софийския университет.

Момиче държи плакат по време на протест в градинката между Парламента и Ректората на Софийския университет. Природозащитници прибират плакатите след протеста до Ректората на Софийския университет.  Участници в протеста в градинката между Ректората и Софийския университет.Депутатът Петър Берон се появява на протеста в градинката до Парламента и получава листовка с промените, които природозащитниците искат да бъдат направени в Закона за защитените територии. Един от лозунгите на протеста. Протестиращи природозащитници. Плакат, поставен в градинката между Парламента и Ректората. Природозащитници протестират. Един от природозащитниците свири на кавал по време на протеста в градинката между Ректората на Софийския университет и Парламента.  Природозащитници са се хванали за ръце на Руски паметник. Всички букви образуват надписа `Природата е за вас`.   Природозащитници се опитаха да блокират движението на Руски паметник, пресичайки пешеходните пътеки в дълги колони. Полицията обаче не позволи пълно блокиране на трафика. Полицай контролира движението, докато природозащитниците пресичат пешеходна пътека на Руски паметник. Полицай контролира движението, докато природозащитниците пресичат пешеходна пътека на Руски паметник. Полицаите не позволиха на природозащитниците да блокират напълно трафика на Руски паметник. Зрители гледат `постановката`, изиграна от природозащитници до Народния театър. Момиче играе ролята на Природата в сцена от форум-театъра на природозащитниците. Зрителите изразяват позицията си по време на форум-тетъра - формат, който позволява публиката да вземе участие в развитието на сюжета. Сцена от форум-театъра, изобразяваща порочния модел, по който дивите места в България се превръщат в бетонни комплекси. 
Снимки: Нели Томова

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.