В десетката: Пионката Октай

Октай след покушението. Снимка: от тв екрана

Без да навлизаме в детайли, които всички видяхте и ще гледате, докато ви се доповръща, все повече се уверявам, че вчера изгледахме една долнопробна постановка.

Все по-уверен съм, че тази постановка не е на само ДПС. Те се възползваха от ситуацията, без са толкова добри актьори, защото отдавна няма необходимост да се стараят на сцената, за да спечелят симпатиите на публиката си. Тя е “хваната” и феодализирана.

Всичко вчера беше истинско.

Доган беше истински шокиран. Дори за първи път изглеждаше изненадан и уплашен на кадъра, в който чува щракането на спусъка и вижда дулото пред очите си. Поне се видя, че е обучаван да се отбранява. Отби ръката с пистолета с ловкостта на Стивън Сегал… Атентатът срещу него щял да бъде със звуков патрон и такъв, с лют пипер. Или да го стресне, или да го разплаче.

Октай Енимехмедов беше шокиран от това, че пистолетът в ръката му не стреля. То още не е ясно дали е имало изобщо пълнител в него…

НСО бяха хаотични и без(и)дейни в течение на толкова време, че нападателят можеше да убие “целта” си с един удар, а Октай е боксьор.

НСО и охранителната фирма бяха също така престъпно некадърни, допускайки неясно защо и как пистолет и два ножа в залата.

Местан беше напълно неадекватен, крещейки за “езика на омразата” и прочее идеологеми, полезни за ДПС в предизборна година, без да знае, че нападателят се казва… Октай.

Тълпата беше… тълпа. Крещеше екзалтирано “ДПС” и се любуваше на опита за линч над “атентатора”.

Линчуващите бяха безмилостни и ритаха жертвата си в главата в течение на няколко минути, докато НСО и охранителите се опитваха безпомощно да спрат кръвожадната тълпа.

Кокинов обаче не вижда проблем в това и с думите си, цитирани от Mediapool, узакони линча като законна форма на въздаване на справедливост.

Всичко е наред. Жертвата — жива и невредима. Дори се завърна в залата с усмивка.

Атентаторът — пребит, почти линчуван и, след показната саморазправа, заловен. Даже гащите му съдра тълпата, в афекта си.

ДПС — по-единни от всякога!

Новият лидер — избран, след като заклейми етническата “омраза” в действията на Октай Енимехмедов…

Но има и друг ГОЛЯМ печеливш! Борисов, Цветанов, ГЕРБ и тяхното управление.

С една засечка на газов пистолет бяха отстреляни всички важни теми — завземането на медиите, превземането на съдебната система, разграбването на околната среда, в стил “заменки на тройната коалиция”, схемата “Цецо-кумецо” и “Дюнигейт”, смачкания среден и дребен бизнес, протестите, неизплатените заплати, безработицата… И т.н. и т.п. Всичко излетя outta window

Не знам кой е сценарист и режисьор на постановката, но тя бе изиграна брилянтно, пред преизпълнената и френетично скандираща зала.

А завесата дълго няма да падне. Предстоят 5 години на избори.

От блога на Асен Генов

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.