Дай туй сиренце на батко!

Румен Белчев

Каква борба срещу чалгата, каква акция срещу простащината, каква атака срещу посредствеността се разрази през седмицата по белите вестникарски страници! Невинната реклама със сиренце, паднало между млечните жлези на балконеста красавица разгоря страстите и раздвижи перата на колегията!

„ТРУД“ ни запознава със славната биография на притежателката на съблазнителното деколте – „Като студентка на различни тържества тя имаше честта да целува Бойко Борисов, тогава още кмет, и Сергей Станишев, тогава още премиер“… Въх, не думай!

И какво става след това?

Ами – катастрофа на млечния пазар! „200 хиляди крави напускат пазара на мляко“ – бие тревожно камбаната „ПРЕСА“. Иначе скучната информация, че млякото на кравите от малките стопанства не отговаря на европейските стандарти, е обогатена с изключително не чалгаджийско заглавие, предполагащо, че кравите може би ще емигрират някъде, където ще могат да ползват социални помощи или ще се преориентират към пазара за говеждо…

Но не само кравите ще бъдат обявени за общонационално издирване – антрефиленце в „ТРУД“ твърди, че „Съд търси умрели юристи“! За какво са му на съда починалите вече магистрати става ясно от по-ситните буквички – не, защото на съда му трябват ангели Божии, та да бъде строг, но справедлив, а защото „Софийският районен съд обяви конкурс за избор на юристи, които да бъдат увековечени с бюстове в новата сграда на Темида“. Не им стигат на покойниците конкурсите, на които са се явявали приживе, ами и на оня свят – пак се налага да се конкурират!

Докато юристите спорят кой е по-по-най, министърът на интериора г-н Цветан Цветанов провежда собствена реформа в съдебната система: „По-добре да хващат бандитите ни навън“ – твърди той пред „СТАНДАРТ“. Защо навън – за да се пести от милиардния бюджет на министерството му? Не – не следите внимателно държавническата мисъл на министъра – „В чужбина е по-сигурно, че ще получат бързи и справедливи присъди“!

Чалга в съда, чалга в МВР-то, чалга и по вестниците – ще кажете, но ще сбъркате – родните вестникари обръщат внимание и на културата и хората, дали нещо за духовното израстване на българина. „Стоянка Мутафова не се е къпала два месеца“ – старателно информира „24 ЧАСА“.  Мислите, че газетата се гаври със звездата на Сатирата? Не, моля ви, каква ти тук гавра – старателно ни информират за злополука, претърпяна от г-жа Мутафова, последвана от операция и принудително пазене на незарасналата рана, за да не се инфектира. Само малко чалгица и нищо повече – колкото за пиперец в чорбата!

И разразилият се скандал покрай странните имотни операции край Несебър не може да мине без щракане с пръсти и хвърляне на салфетки – според „СТАНДАРТ“ в дъното на скандала се крие и още нещо – „Злато под дюните“ – така поне излиза според интервюто с вездесъщия проф. Божидар Димитров. В интерес на истината, според професора имало вероятност под дюните да е некрополът на Месембрия, а щом има некропол – сигурно в него ще има и злато… Надяваме се, че местните иманяри не четат вестници – ако четат, проблемът с дюните ще се реши само за няколко нощи, за радост на злополучните инвеститори.

Прелистваме печално страниците, колкото за да затворим стандартната газета, и попадаме на още по-печалната констатация: „Само тиквите са български“…

Което си е вярно – вярно е!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.