В десетката: Аз гласувах

Да, аз гласувах днес на референдума:

› Защото съм За референдумите.
› Защото съм За пряката демокрация.
› Защото съм За демокрацията.
› Защото съм За това – народът да бъде питан и да има смелостта и отговорността да си казва мнението.
› Защото е нелепо всички парламентарни избори да са редовни независимо от броя на участващите, т.е. както и колкото и хора да гласуват, онези, които ще ни управляват са избрани, а при референдумите има условия за валидност.
› Защото За това говорихме на хората, когато създавахме някога СДС в Перник.
› Защото За това бяха първите многолюдни митинги из страната.
› Защото За това в течение на 5 години съветвах, уговарях, агитирах и убеждавах президента Георги Първанов – да втвърди меката си политическа китка и да удари по масата, да се пребори поне веднъж да има референдуми, вкл. за членството в НАТО и за членството в ЕС.

Не агитирам никого КАК да гласува и не оспорвам решението на никого ДАЛИ да гласува.

Единственото, което за нищо на света не мога да разбера, е как някой, който се смята за пълноценен, разумен и последователен демократ, може да стиска палци Първото допитване до българския народ в условията на демокрация да бъде невалидно и да се провали!?

27.01.2013 г.

От сайта на Николай Слатински

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.