Корабът потъва след бърз, но точен анализ

Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Твърде много фронтове се отвориха за управляващите. Не могат да смогнат.

Досието „Буда“ се цеди като китайска капка, напомняйки на засегнатите, че най-ужасна е неизвестността. Хизбула и Иран наблюдават внимателно и правят изводи. Неизвестно какви. Европейският съюз, САЩ и Израел също.

Историята с несебърските дюни е позатихнала, но не е забравена. Далеч не всичко е излязло наяве. Опитите да се прехвърли цялата отговорност за бетонираното Черноморие върху местните власти няма да дадат резултат, отговорността ще трябва да се поеме рано или късно.

Покрити са много от злоупотребите с фонда за научни изследвания, както стана ясно от телевизионен репортаж.Това само по горещите теми от последните дни.Общата картина е ясна, но подробностите тепърва ще излизат наяве и ще показват връзки и зависимости.

Междувременно хората палят сметките си за ток и парно. Вчера в София, днес в Благоевград, утре в Силистра. Накрая в цялата страна.

От началото на кризата, а всеки знае с какво съвпадна то в България, са закрити 344 хиляди работни места, 100 хиляди самоосигуряващи се са прекратили бизнеса си.Ако не се намери заетост на никоквалифицираните хора, държавата ще бъде залята от престъпност, предупреди стопанската камара.

Не е ясно само защо камарата говори в бъдеще време.

Списъкът на обирите е по-дълъг дори от обясненията на вътрешния министър дали досието на шефа му е фалшиво или истинско. Само тази сутрин обраха едно казино. Плюс 25 апартамента в Несебър. Плюс 16 стълба в Бургас. Плюс две подпалени коли.

В избирателните списъци дремят 800 хиляди мъртви души. Опозицията не иска да преговаря за избирателния кодекс в условия, диктувани от управляващите.

Доста пробойни са се отворили. А и Златко Баретата започнал да диша самостоятелно, току виж прескочил трапа и казал нещо.

И как на този фон да се обръща внимание на странични неща като европейският бюджет за следващите 7 години. Полският премиер от няколко часа се бори в Брюксел за най-доброто за страната си.

„Засега – казва – имам уверения на всичките си събеседници, че кохезионната политика няма да претърпи съкращения. Но има много важни подробности – за ДДС, за възможността да се прехвърлят средства от фондовете за развитие на селските райони към преките доплащания. Всичко това изисква още преговори“.

Лошото на преговорите е, че не се водят на шопски, а и някак не е комфортно ако случайно се опиташ да кажеш нещо, зад гърба ти да шумолят разгръщаните страници на досието ти.

Друго си е да харижеш горите над Банско и несебърското пристанище, а най-вече да прочетеш характеристиките, които издава дланта ти.

Цитираме: „Много активен, деен човек, който е предан на работата си и изпитва удоволствие от нея. Действията му са много премерени, взети след бърз, но точен анализ. В същността си е по-скоро самотен в чувствата.

Това са част от характеристиките, които издава дланта на днешния ни премиер Бойко Борисов. Анализът, направен в традициите на хиромантията, е част от водещата тема във февруарския брой на Списание 8. Негов автор е известният журналист д-р Светослав Славчев.“

От Кафене.нет

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.