Кашони

Румен Белчев

Не съм много сигурен доколко е обидно да наречеш някого „кашон“.

Кашон мой приятел наричаше гальовно трабантчето си. А си го обичаше, защото с него можеше да изпърпори до морето и обратно.

В кашони премиерът напоследък започна да изравя секретни документи, забутани от предишни правителства с идеята, че никой няма да се сети да ги търси там.

В кашон, според „СТАНДАРТ“, в България бе донесен цял американски президент! Няма майтап – в прочутото село Бараково се явил самият културен аташе в посолството на великата сила, а „след него вървеше мъж, който носеше кашон…“ След като отворили кашона, оттам извадили картонено копие в цял ръст на президента Обама, сглобили го, поставили го в читалището и благодарните бараковци се наредили на „Опашка за фото с Обама“… За президента не знам доколко е обидно да го разнасят в кашон, за хората от опашката ми е обидно…

Виж, спортните постижения на правителството ни изпълват с национална гордост! „Рекорд: Кабинетът приема по 1 решение на 37 секунди“ – радва ни „24 ЧАСА“. Сметката е вярна – за четвърт час министрите са гласували 24 решения! След което около половин час слушали „изявата на премиера Бойко Борисов по темата АЕЦ „Белене“ и критики срещу Сергей Станишев пред тв камерите“. Ами да – има и по-сериозни проблеми, отколкото управлението на някаква си държава!

А край морето през зимата очевидно си нямат друга работа, освен да се занимават със странни хобита. „Цвете с мирис на труп гледа топ ченге“ – твърди „ТРУД“. Не се обърквайте – ченгето гледа цветето, а не цветето него – цветето само смърди.

Шефът на районното в Созопол си бил „отглеждал с нежна грижа“ странна и изключително зловонна индийска палма, дори раздавал разсад на колегите си…

А съвсем близо до миризливото районно археолозите не спят зимен сън – след като приключиха с мощите и вампирите, те продължават да вадят чудесии от земята созополска – „Откриха 4 фалоса от различни епохи“ – гордо рапортува „ТЕЛЕГРАФ“. Напразно шефът на местния музей се опитва да обясни ритуалното значение на находката – по-важни са описанията на откритията – „Най-интересен като находка е четвъртият – от глина, в естествена големина и с надпис „на Приап“… Имало и още нещо писано, но вековете са го изличили и така ще остане тайна какво точно са пожелали на въпросния Приап…

Може би малка яснота по въпроса би хвърлило откритието на британски учени – поради липса на вампири и глинени фалоси, те открили „Прабабата на тоалетната хартия“. Според „МОНИТОР“ прабабата е била керамична, във формата на диск, със „специално загладени ръбове“. Малко смущение предизвикват размерите на съоръжението – „с диаметър между 3 и 10 см и с дебелина 0,5 – 20 см“. Как са се справяли древните с двайсетсантиметровото чудо – науката още мълчи. Но пък според експерт (кой знае защо по съдебна медицина), „древните гърци и древните римляни са изписвали върху някои подобни образци имената на свои врагове или на хора, които не харесват“…

С въздишка затваряме миризливите страници, поглеждаме с едно око към „СТАНДАРТ“, и с ужас научаваме, че „Децата оглупяват от чипс и вафли“.

Не само от тях, за съжаление, не само от тях…

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.