Седем въпроса за атентата, поръчан от Доган

Колаж: Обществен враг, Фейсбук

Седем сакрални въпроса, които ми глождят съзнанието по повод поръчания от Доган атентат. Не знам защо, но нещо все ме гложди. :)

Опитвам се да си спомня нещо, но понеже не съм бил във и от службите, разлиствам в паметта си множеството монографии, учебници, помагала и проч. специализирана литература, които съм изчел през годините.

В главата ми възникват следните седем сакрални въпроса:

1. Колко пъти премиер (дори в оставка) от трибуната на Народното събрание е оповестявавал cosmic secret документ, предаден в 1 екземпляр от разузнавателна централа на една държава на разузнавателна централа на друга държава?

2. Колко пъти висш политик на най-висш държавен пост е използвал cosmic secret документ на чужда държава във вътрешнополитически разпри и то след като просто е ядосан и е почевствал, че вече не изпитва никаква жал към опозиционен политик?

3. Какво си мисли дадената чужда държава, след като неин cosmic secret документ, продукт на светая светих на националната й сигурност – специалните разузнавателни служби, се размахва от парламентарната трибуна на друга държава, с което несъмнено ще стане ясно и коя е чуждата държава, и коя е разузнавателната й служба, какви са нейните методи, интереси и специални разузнавателни средства, кой е нейният агент (да се досетим какво го чака този агент; да се попитаме какво доверие ще има към България и нейните служби; да си дадем сметка как се спазват супер-стриктните съюзнически договорености в областта на класифицираната информация…)?

4. Как точно си представя премиерът в оставка комисията, която ще чете този cosmic secret документ на чужда централа – по един представител на парламентарна група, пропорционално участие, само от избрани партии – и въобще съзнава ли той как би изглеждало това – на практика – четене на площада на подобен супер поверителен документ?

5. Има ли изобщо капка професионализъм у този премиер в оставка, бил даже главен секретар на МВР, щом заради едни елементарно изпуснати нерви нарушава всички неписани и писани закони на специалните служби в частност и на системата за национална сигурност като цяло?

6. В състояние ли е да проумее въпросният премиер в оставка как е опетнил България, след като от най-високата трибуна на Държавата е заявил, че в нашата страна лидерът на третата по численост парламентарна група спокойно може да „поръча“ на организираната престъпност „да свитне“ лидера на първата по численост парламентарна група и по съвместителство премиер на държавата – какъв Шенген, какви пет лева, (в) какъв затвор?

7. Има ли изобщо грам мозък в главата на един политик, та било той и премиер в оставка, за да си позволи подобно изявление от трибуната на Народното събрание?

21.02.2013 г.

От сайта на Николай Слатински

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.