Бойко и ГЕРБ никога не са били алтернатива

Засипват ме с въпроси отвсякъде:

„А сега какво ще правим, като падна правителството?“

„Нали за това напирахте блогърите и прогресивните журналисти? Диктатура и т.н. глупости.“

„Кой ще дойде? Не искам Станишев.“

Ами на първо време трябва да се отърсите от мисълта, че Борисов и ГЕРБ (доколкото казваме Борисов, разбираме ГЕРБ, казваме ГЕРБ, разбираме Борисов) са някаква разумна алтернатива на каквото и да е.

Може би трябва да се усети, че компромисът „избираме ченгета – мутри, които ще се награбят, но поне ще въведат ред и ще накажат бившите си конкуренти“ е бил една илюзия за нещо ново и хубаво, спестяваща необходимостта да се избира наистина.

Няма как това безхарактерно мекотело (имам предвид премиера) да е бил алтернатива за нещо и никога не е бил алтернатива, просто сега се видя колко му е характера, изправен пред някакво предизвикателство.

Готов е да стовари всичко върху тройната коалиция, Президента, върху Парламента, върху Дянков… само и само да не носи отговорност, само и само да не реши проблемите, които сам създаде.

Това някой нарича алтернатива?

Всички други са по-добре. Имате целия спектър ляво-дясно на изборите, включително и еко-партия, която тепърва ще се доказва.

Дори клоуните от РЗС и Атака изглежда имат повече характер от Бойко Борисов и ГЕРБ (PS. Или всъщност са точно на едно ниво с тях), които може да ги търсите само да режат лентички, но не и да отделят 20 провокатори-хулигани от мирно протестиращи, или пък да защитят закона или поне да кажат истината за електроразпределението и за всички останали батаци, които създадоха през последните години.

Ако ви е страх че ще кривне нанякъде партията, за която бихте гласували, сега е момента да се присъедините към нея и да и влияете отвътре или да се присъедините към новите партии на „протестиращите“, които чувам по телевизията, че се създават.

От блога Бели байтове за черни дни

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.