Гущерът Бареков откъсна опашката си Кулезич

Прочутият с любовта и преклонението си към Бойко Борисов журналист Николай Бареков, уволни от ТВ7 водещата Люба Кулезич, която блестящо играеше обслужваща роля на правителството на същия този Бойко Борисов.

И е уволнена защото не дала страната на протестиращите, а поканила в студио вицепремиера Цветанов, пред когото до вчера същият този Бареков се размазваше.

О, времена, о, нрави! – както са казали древните.

ТВ7, телевизията синоним на слагачество и правителствена пропаганда, водена от своя директор, обръща палачинката грандиозно и на живо, в ефир.

Няма срам, няма колебание. Бареков безапелационно нападна и своя довчерашен кумир, каза, че бил авторитарист и се очаквало така да свърши.

Но уволнението на Кулезич е най-драматичната стъпка на очищението. Главата на Кулезич е необходимо жертвоприношение, като заклан бял козел пред олтара на телевизионните богове…

Плачете, гербаджии, бойковци и цецовци, за таз свидна жертва.

Навремето покойният Илия Павлов издигна една зоологическа идея – държавата да остави групировките на мутрите да се разделят с престъпното си минало, тъй както гущерът къса опашката си и да станат почтени бизнесмени.

Така и сега неподражаемият Бареков като същински гущер откъсна опашката си Кулезич, за да види светът какъв висок професионалист и обективен журналист е. Как хич, ама хич не слугува на силните на деня, като Борисов и Цветанов.

Жестът е толкова бляскав и патетичен, че онемелият зрител се пита – кога Бареков ще се уволни сам, тъй като той е най-яркият пример за онова, за което Кулезич го отнесе.

Но не, Бареков ще пребъде, ще блести на екрана и зад него, за да доведе до нови висоти свиркаджийската журналистика.

В ТВ7 при Бареков са се събрали цял отбор фенове на Бойко Борисов, като Диляна Гайтанджиева, Карбовски, Кошлуков.

Идат времена на изпитания за тях – ще ги къса ли и тях като опашки гущерът директор или накрая ще си откъсне сам главата в ефир, с името на Бойко Борисов на уста?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.