Писмо до Борисов за хипертоничната му криза

За разликите между обикновения болен и премиера

Новоизбраният патриарх Неофит посещава премиерът в оставка Бойко Борисов в болницата, докато той лежи там с хипертонична криза. Снимка: Булфота

Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване!
Може би ще Ви успокои факта, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза. Така, че не сте сам в нещастието. Разбираме Ви!
… Също може би ще Ви успокои факта, че когато един обикновен човек в България получи хипертонична криза той трябва:
1. Да отиде до своето ДЖ. П.; (Дали знаете какво е джипи?)
2. Да почака там около час-два, защото има други 10-тина човека преди него;
3. Да си вземе направление за кардиолог. Тука обаче зависи кое число на месеца е. Принципно Ви съветвам да се постараете да получавате хипертонична криза в началото на месеца защото тогава шансът да получите направление е по-голям. Ако получите хипертонична криза в края на месеца направление обикновено няма.
4. Сега е време с това направление да си запишете час за преглед. Отивате при най-близкия кардиолог и опаааа… изненада. Първият възможен час е за след около 40-45 дни. Тук е хубаво да Ви обърна внимание на това, че направлението, което хипотетично сте взели преди малко важи 1 месец. т.е. след 40-45 дни, за когато имате час за преглед, няма да имате направление.

И всичко това е валидно само при условие, че в града, в който живеете, има болница. Ако няма, за да отидете при своето джипи, когато имате хипиертонична криза, трябва да пътувате до най-близкия съседен град, в който има болница. Ами ако няма кой да Ви закара с автомобил?
После, след като имате поставена диагноза, процедурата с джипито се повтаря всеки месец , за да си заверите рецептурната книжка. Ноо….. за това ще Ви разкажа друг път.
Знам, … знам, че за всичко това са виновни Станишев и Доган и затова не Ви упреквам. Желая Ви бързо възстановяване.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.