Как Нова ТВ погълна Кулезич като помийна яма или за антиселекцията на водещи

Още неуволнена докрай, водещата от ТВ7 Люба Кулезич, кацна в Нова ТВ със самостоятелно предаване. Сигурно нещо много ценно трябва да е Кулезич, та така пъргаво да я погълне Нова ТВ.

А то какво? Една опротивяла водеща, която ще се запомни как настървено и с ялови опити за красноречие нападаше месеци наред всички врагове на правителството и Бойко Борисов, противно на всякакви норми на един аниматор от екрана.

То не бяха битки с Октопода, с рапъри като Мишо Шамара, дръзнал да се ядоса, че го викат на разпити в полицията и т. н.

И това създание, с неумело позагладена от пластични хирурзи физиономия, с претенции за журналистика, веднага е курдисано с двучасово предаване по Нова ТВ.

Халал да им е. Сега сигурно зрителите ще се избият да гледат предаването на тази току що изгонена от друг виден слагач на Бойко Борисов – Николай Бареков. Който обърна палачинката така светкавично, та чак зрителят онемя от наглостта му.

А уволнената Кулезич има нахалството по този повод да разтръби, че работила в най-слагаческата телевизия. Сякаш тя не се е натягала на килимчето с блеснал поглед и чупки в кръста. Екранът има това свойство, че всичко се вижда и чува. И особено като се натягаш да обслужваш властта.

Още една подобна птичка прелетя, този път от бТВ в ТВ7 – Диана Найденова. Още една опротивяла на зрителя водеща, очевидно призвана да запълни липсата на Кулезич в претенциозната ТВ7.

Диана Найденова ще се запомни не само с усукването си около Бойко Борисов. Тя има неотразим стил – говори бавно, натъртено, с апломб, като в сеанс за малоумни. Заяжда се нелепо и често не разбира какво й отговарят. Някакво недоразумение, допуснато до екран.

Вярват ли телевизионни шефове, че водещи като Кулезич и Диана Найденова, могат да съберат зрители и авторитет за съответните телевизии? Сигурно вярват, щом така се дърпат да ги вземат.

Което иде да покаже какви хора управляват телевизии. Които нямат и най-малка представа, че дразнители като Кулезич и Найденова могат да съберат зрителите само защото те искат да видят докъде ще им стигне нахалството.

Това е антиселекция на водещи. Сякаш нарочно подбират такива, за да ни правят луди.

Такъв беше и продължава да е Николай Бареков. Неговите сегашни господари бяха толкова доволни от обслужването му, че го направиха директор на телевизия. Като го уволнят, което ще стане рано или късно по конюнктурни съображения, веднага ще се намери телевизия да го покани да се лее от екрана.
Селекцията продължава.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.