Озверяхте, бе!

Румен Белчев

В лъчезарно време ни се падна да живеем – златна мина за психиатрите!

Нормално е човек, получил изненадваща сметка за няколкостотин лева, да пропсува и да изпуши. Не е нормално избраниците му изведнъж при мисълта за предсрочни избори и местенце в новия парламент да озвереят и се окажат точно такива, каквито ги описва в псувните си.

Нека погледнем как се описват самите те!

„Този хем ще го бия, хем ще го уволня“ – заявил според „ПРЕСА“ експремиерът Борисов за финансовия си министър. Защо? Да прочетем по-нататък: „Преди ден Яне Янев намекна, че оставката на Дянков може да е свързана с корупционни схеми. Според слухове Дянков се облагодетелствал от сделката с емитирането на нов външен български дълг“.

Е, шапката на Дянков хвръкна, замириса на още оставки и всички се накървавиха: „Членовете и симпатизантите на ГЕРБ трябва да знаят, че през следващите седмици Бойко Борисов като хищник, притиснат в бърлогата си, ще прегризва гърлата на най-приближените си“. Не е сценарий на вампирски филм – това е изявление на г-н Петър Николов, член на Националния съвет на „Движение България на гражданите“, цитирано отново в „ПРЕСА“.

Пред „ТРУД“ лидерът на евросоциалистите, соцевропеецът Станишев, заявява, че управляващите „ни докараха в Европа преди реформацията – на ХV век, в Европа на инквизицията“…

Един негов злополучен предшественик, Жан Виденов, пред „24 ЧАСА“ заявява отношението си към полицейското насилие: „Как иначе да прочистят улицата? Дори в Париж, столицата на меките китки, подобни ги намират по дъното на Сена. Не може държавата да зависи от такава сган“. Брей, каква яка полиция имало в Париж! Хванат някого и – бух – в реката! Пусто, Перловската река е плитичка, а езерото е празно – иначе нямаше да си имаме никакви проблеми!

Правителството подаде оставка и озверяването продължи – „В ЧЕЗ са назначени бившата съпруга на Ахмед Доган и синът на Христо Бисеров“ – заявява ексминистърът Добрев в „ТРУД“.

„Христо Бисеров от ДПС реагира мигновено като настоя за разсекретяване на делото „Лале“, според което подземен бос заявил „Бойко взе парите“ – четем в „МОНИТОР“.

„Разграбихте държавата за 23 години. Какво направихте с организираната престъпност? Петков ще го запомня с шадравана в Плевен…“ – цитира изцепки на ексминистъра Цветанов „24 ЧАСА“. Най- популярният любител на шадравани в републиката не му остава длъжен – „Петков му отвърна, че той пък ще остане в историята с 6-те си апартамента…“

Експремиерът пък обяви, че лидерът на ДПС бил поръчал убийството му.

В цялата тая говорилня и замерване с нечистотии известно разведряване и вяра в светлото бъдеще ни носи новината от „24 ЧАСА“, че „Дърпат круизен кораб, потънал в урина“. Закъсал туристически лайнер (доста подходяща дума за ситуацията) го теглели към спасително пристанище, а всички, намиращи се на борда му „4200 души разполагат с 5 тоалетни“…

Туристическият лайнер вече отдавна си се е прибрал.

А нашият държавен лайнер, потънал до уши в нещото, наричано от класиците „таквозинака“? Има ли кой да го изтегли поне до най-близката обществена тоалетна?

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.