Земетресението в Япония – фотогалерия

Влак, изваден извън релсите след трусовете в Кашивазаки. Снимка: Ройтерс

Трусът в Северозападна Япония е бил със сила 6,8 по скалата на Рихтер, но според жителите на град Кашивадзаки люлеенето е било толкова силно, че не са могли да останат на краката си. В района са разрушение над 350 сгради по първоначални данни и са загинали поне 5 души, а над 600 са ранени.

Трусът е бил с епицентър в Японско море, на 260 километра от Токио.

Няколко часа след него е регистрирано второ земетресение със сила 5.6 по Рихтер в централна Япония.

Земетресението е предизвикало пожар в най-голямата атомна електроцентрала в света – АЕЦ Кашивадзаки – Карива. Реакторите са изключили автоматично, няма опасност от радиация, съобщиха от Токио Електрик пред световните агенции.

Част от разрушените стотици сгради в Кашивазаки. Снимка: Ройтерс

Част от разрушените стотици сгради в Кашивазаки. Снимка: РойтерсВойник в спасителна акция край разрушена сграда в Кашивазаки. Снимка: РойтерсСрутвания затрупаха  пътя в крайморската част на град Кашивазаки. Снимка: РойтерсЧаст от разрушените сгради в Кашивазаки. Снимка: РойтерсЕвакуирана японка с детето си в Кашивазаки. Земетресението уби четирима и рани повече от 400 души. Снимка: РойтерсВойници преминават покрай разрушените сгради в Кашивазаки. Снимка: РойтерсЕвакуирани възрастни японки в Кашивазаки. Стотици останаха без домове. Снимка: РойтерсЧаст от разрушените стотици сгради в Кашивазаки. Снимка: РойтерсЗеметресението причини пожар в атомна централа. Снимка: РойтерсСрутването на крайморския път край Кашивазаки. Снимка: РойтерсВъзрастна японка пред разрушения си дом в Кашивазаки. Снимка: РойтерсПукнатина на пътното платно в Кашивазаки. Снимка: РойтерсСпасителен екип търси затворени в порутена сграда в Кашивазаки. Снимка: РойтерсРазрушена сграда в Кашивазаки. Снимка: РойтерсПожарът в атомната централа в Кашивазаки след труса. Снимка: РойтерсЗеметресението причини пожар в атомна централа. Снимка: РойтерсЧаст от разрушенията в Кашивазаки. Снимка: РойтерсРазбит тротоар след труса  в Кашивазаки. Снимка: РойтерсРазрушен път в Кашивазаки. Снимка: РойтерсВлак, изваден извън релсите след трусовете в Кашивазаки. Снимка: Ройтерс
Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.