Мътно море и богат улов около Варна

Константин Павлов – Комитата. Снимка: Личен блог

Правителството изглежда не е наясно със значението на думата „оставка“. Когато подадеш оставка, ти смъкваш отговорността от себе си и я даваш на този, който те е назначил.
Оставката, преведена с думи означава: „Моля, освободете ме от заемания пост, аз не мога да се справя с работата“Съответно, спираш да взимаш важни решения, защото по този начин съсипваш цялата организация, където работиш.Едно време в казармата, старшините заключваха всичко денонощие преди уволнявката на набора, защото старшините бяха материално отговорни, а войниците обичаха да си взимат по нещо „за спомен“ от поделението. Тоест, да си откраднат нещо за отмъщение, което знаят, че няма как после да им го потърсят.

Нашето правителство е в оставка е като войник, който всеки момент ще се уволни и ще напусне територията на поверените им министерства. Няма старшина, който да ги бие през пръстите, ако тръгнат да си взимат нещо за спомен (а на съда и прокуратурата е смешно да се разчита!) и вътре върви страшен купон „като за последно“ с това, което е останало.

И като ги гледам, тръгнали са сериозно да си отмъщават на гласоподавателите.

Последно двайсе, дами и господа! Дайте насам кадастъра!

Ново дъно на политическия морал, и ново доказателство, че неписаните правила на цивилизацията, демокрацията и добрия тон в България са само за баламите.

Кабинетът в оставка тайно подменя шефовете на полицията

Варна прави аквапарк върху 160 дка, подарени от държавата

Това специално е много „весело“, защото се прави, заради „намерението“ на местната власт „със собствени средства да изгради многофункционален комплекс за водни спортове и зона за отдих“.

Нали се сещате, кои са тези варненци, които ще вземат на концесия това сладко обектче? Кои ще напостроят наоколо кръчми, барове, чалготеки? Кой ще събира комисионните от платената любов? Кой ще направи казината? Да не говорим, че това ще започне да превръща кв. Галата в следващия презастроен, шумен и бетониран „Слънчев бряг“.

И коя е тая местна власт с „намеренията“? При положение, че Кирил Йорданов даде оставка, а мнозинството в общинския съвет не мож с фенер го откри?

Познавам хора, които повече от 20 години чакат да им реституират имоти в Галата от бившите военни поделения, и които не им се реституираха, защото обектите там били част от „националната сигурност“. А сега се оказа, че било подарък за довиждане.

Държавата продава на ТИМ 160 дка от летище София без търг

Обявяват национален траур за смъртта на Пламен Горанов, а през това време раздават на тези, против които Пламен се бореше, сладки имотни хапки?!

Следващото правителство, служебното, не може да провежда политики, нито пък му е работа. Предназначението му е да преведе държавата през периода на безвластие и да проведе следващите избори.

Обаче, от верните на правителството в оставка медийни батареи започнаха да бълват мощен картечен и артилерийски огън по президента, назначаващ служебните министри, правейки задачите му неизмеримо по-трудни.

Защо така, нали уж бяха от един отбор?

Защото служебното правителство трябва да влезе в ролята на старшината, който поне да преброи липсите в склада, а това плаши до смърт купона, който се вихри като „за последно“ с нашите пари.

В мътната вода около Варна някой пуска, а друг лови големите риби. А дано, дано е за последно!

От блога Бели байтове за черни дни

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.