Откога не съм повръщал…

Румен Белчев

Мътни времена, в които никой не знае какво точно иска и от кого го иска, важното е, че всички знаят какво не искат и кога не го искат – сега!

За щастие си имаме вестници, които да ни насочват в правилната посока!

„Звездите бутат ББ към мандат № 2“ – твърди „СТАНДАРТ“. Не вярвате? Защото не знаете, че „Трансцеденталният инструментариум, който е аполитичен, обаче чертае, че образът на бившия премиер все още виси в квантовия мир на родината“. Няма отърване от бате Бойко – и в квантовия мир виси!

А защо избухнаха бунтовете? Вие си мислите, че е заради надутите сметки, но истината е във вестника – „Малцина знаят, че планетите сега са подредени, както при рождения ден на комунизма – 21.02.1848 г. Тогава Маркс и Енгелс обнародват Комунистическия манифест.“

Застрашителното подреждане на звездите принуди по-предвидливите да вземат мерки – „Частници купуват танкове от армията“ – сериозно, така пише в „СТАНДАРТ“. И сигурно е вярно – само за една седмица в Сливен били купени три танка Т-72!

И вие можете да се повъоръжите – стига с тия газови пищови, дето отгоре на всичко и засичат в неподходящ момент! В момента има промоция – „Един танк Т-72 върви на средна цена около 25 000 лева, колкото се дава за 42 тона скрап“. По-евтино от джип, но пък къде-къде по-сигурно!

Колкото до квантовият мир, той очевидно наистина е пораздрусан от събитията, защото започнаха да се случват паранормални явления в иначе почти нормалната ни родина – „Гаф свика кабинета на 29 февруари“ – отбелязва едно от тях „ТРУД“. Кой е този Гаф, който свиква Министерския съвет на несъществуваща дата, не става ясно, става ясно, че бъркотията е не само по площадите.

Зловредното влияние на планетата на революциите, Уран, разтресе и медийния квантов мир на родината. Колкото и репортажите и коментарите от ТV 7 да ни убеждават в противното, истината трябва да се търси във вестниците – „Бареков не обръщал палачинката“ – уведомява ни „ТРУД“.

Наричаният досега с малко повече от обидни прякорчета винагивереннапартията програмен директор на телевизията обяснява как за една нощ се е превърнал в нов човек: „Палачинката можеш да обърнеш, когато до вчера си подкрепял Бойко Борисов, а днес подкрепяш Сергей Станишев. Или обратно. А ние, от телевизията, избрахме хората пред политиците“.

Как да не се сети човек за един друг, който също така не обръща никога палачинките – борецa за ред, законност и твърдо сварени яйца, Яне Янев? След като цяло едно лято води шествия с обещание да уволни Бойко Борисов, в една прекрасна сутрин той се събуди и получи видение: „Когато народът се произнесе, всеки нормален политик трябва да разбере казаното“.

Очевидно останалите партии са ненормални – като изгубят изборите, остават в опозиция, а не се присламчват към победителя.

Но – това е съдбата на политика, когато е на високо, всичко живо му се лепи, след като падне от високото, всички се правят, че не го познават! Даже и в Италия „Дарина отсвири Берлускони“ (според „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“).

Единственият, който не изневери нито на премиера, нито на себе си, си остана културният ни министър. За да отбележи края на министерстването си, г-н Рашидов поканил приятели, почерпил ги и дори им попял. Какво – „24 ЧАСА“ знае – „Вежди пее „Откога не съм повръщал“…

Е, човекът вече не е министър на културата – може да му се прости простотията.

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.