Борисов изхарчи 17 млрд. повече от Станишев, а защо хората излязоха на улицата?

Антон Митов. Снимка: личен архив

„Служебен“ е прилагателно име, отнасящо се до службата „правителство“. В някои страни това нещо „служебно правителство“  се води „бокс-офис“, в други – „временно“, в трети си е направо „forretningsministerium“ – уредник.

Ако си направим една съвсем груба сметка – какво по-точно ще „урежда“ или „прилага“ новото ни служебно правителство, то би могло да се получи следната картинка.

Населението ни е около 7 300 000 милиона. Пенсионерите около – 2 500 000; емигрантите – 2 500 000; ромите около 1 000 000; учениците и студентите са 1 000 000; болните около 100 000; чиновниците 100 000; армията и полицията около 80 000; правителство, Народно събрание, МВнР, кметове и съветници 8 000; затворници 10 000; чужденци 1998… Остават за работа някакви си двама души, единият от които чете тези редове, а другият съм аз. А аз съм много уморен…

Уморен съм да се питам къде отидоха 17 милиарда, които Борисов изхарчи повече от Станишев? Защо със 17 милиарда повече хората са излезли на улицата, за да кажат, че нямат пари? Ще има ли ревизия на управлението на ГЕРБ? Ще се увеличат ли още държавните разходи? Какво е финансовото състояние на държавата?

Какво може този служебен кабинет?

Този бокс-офис, който в момента уредиха на България и гражданите й, не е нещо повече от предишното правителство. С единствената разлика, че ще действа като прилагателното „служебно“. Всичко ще става през служебния вход, забулено в служебни тайни и по служебен път ще се държи сухо, нефамилиарно, делово, защото е просто средство и производно на краха на правителството на Борисов.

И някак си, имам чувството, че ми казват: „Когато всичко е лошо, помни, че може да стане още по-лошо… Бъди оптимист!!!“

От сайта Котка с цигулка

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.