Римският папа не е черен и не е жена…

Антон Митов. Снимка: личен архив

Странно. Накъде отива светът?…

Ето македонците толкова се стараха и спретнаха един проект на стойност милиони долари за обновяване на неугледната си столица. Скопие стана по-красива в условията на световна икономическа и европейска дългова криза.

Строителството отвори работни места за хиляди хора и осигури поминък на 26 други сектора – туризъм и т.н.. Той илюстрира „изконния македонски барок“. Един от авторите дори защити решението си центърът на града да е бароков с обяснението, че барокът като архитектурен стил е изконно македонски.

„Дори площадът пред катедралата „Свети Петър“ в Рим е копие на античния площад в Джераш (на територията на днешна Йордания), дело на македонски архитекти от походите на Александър Велики“.

Борба с пиратството на вероломни съседи? Нееееее… Борбата с пиратството е друго нещо. Това е ситуация, в която със злите чичковци, които „точат“ безплатно музика и филми, се борят добри чичковци, които „точат“ безплатно нефт и газ.

И така – „Скопие 2014″ ще стане „Македония 2017″! Страната ще заприлича на площада пред катедралата „Свети Петър“ в Рим. Ще се премести от 78-то място в рейтинга за човешко развитие при Холандия, Германия, Нова Зеландия, Ирландия, Швеция, Швейцария и Япония. Гадните татари (българите) ще бъдат задминати. Ще „замръзнат“ на последната 57-а позиция в ЕС по Индекс на човешкото развитие.

И все пак – с какво Македония и България се различават от Холандия, Германия, Нова Зеландия, Ирландия, Швеция, Швейцария и Япония по Индекс на човешкото развитие? С пътища? Не, в тези страни има много по-голям процент от хора, които обичат класическа музика, а пътищата са в резултат на това!

От сайта Котка с цигулка

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.