Е-vestnik.bg привлече във Фейсбук 16 000 читатели без 1 лев за реклама. Но помощ няма

Броят на читателите във Фейсбук, които са харесали страницата на e-vestnik.bg надмина 16 000 (виж тук). Това стана без да дадем грам реклама или спонсорирани връзки. Просто защото нямаме пари.
С малко пари броят на читателите, които получават във Фейсбук публикации от e-vestnik.bg щеше да стане двойно и тройно по-голям само за няколко месеца.

Все пак, за предпочитане е да имаш реални читатели, които са ти избрали страницата съвсем съзнателно, вместо да използваме разни техники за събиране на харесвания. В страницата на вестника във Фейсбук пускаме по-различно съдържание от самия сайт. Там има споделяния на снимки и карикатури от други страници, западни и български, има цитати и статуси, които не излизат на сайта. В известен смисъл страницата има самостоятелен живот, паралелно с вестника, макар че в нея излизат най-важните статии от  него.
Нямаме претенции да сме най-търсеното интернет издание, макар да ни ласкае, че сме близо по брой на привърженици и дори надхвърляме страниците на известни вестници или сайтове.

Тия редове не ги пишем за да се похвалим, а да подскажем, че се нуждаем от помощ. Вестникът се прави от двама души, а още няколко сътрудници автори пращат материали от време на време. Никой от нас не взима заплата или хонорар за тази работа. Приходите от реклама не стигат дори да се покриват разходите около сайта. Всеки от нас върши някаква друга работа, за да си изкарва прехраната.

В e-vestnik.bg сме оставили банер с линк с възможност за дарения от читатели (виж тук). За последните две години само неколцина от тях са дарили по някой лев и долар, за което им благодарим.

Използваме случая да напомним, че и други могат да се възползват от тази възможност, ако харесват изданието и искат да го запазят като алтернативно на повечето медии място за публикации.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.