Денем се показват по телевизиите, вечер слушат СРС-та

Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Задава се огромен скандал, свързан с така нареченото „частно ГДБОП“. И в това няма нищо чудно. Три години и половина начело на държавата бяха милиционери.

А, когато цървулът се превърне в ботуш, както казва Слави Генчев, той винаги си задава все един и същ въпрос: как да научи какво си говори врагът и как да се разправи с него, така че последният изобщо да не разбере откъде му е дошло.

Убеден съм, че потърпевшите от секретното поделение на секретното ГДБОП, са много повече, отколкото очакваме. Днес, например, Светла Петрова ми разказа разказа как преди време Цветанов е изтървал в едно телевизионно предаване изречение от телефонен разговор между нея и Татяна Дончева.

А такива съмнения чувам постоянно от приятели и познати. Никога, ама никога в тази частна държава не знаеш от къде какво ще те сполети.

Нямам причини понастоящем да се оплаквам. Но преди десетина години, по времето, когато Бацето, както казва Антоанета Цонева, беще главен секретар неочаквано получих писмо от СДВР, че вече мога да напускам страната. Без при това да знам кога и как спрямо мен е предприета такава мярка.

И тъй като милиционерът е тъп, нагъл и самонадеян, скоро разбрах от каква е работата от Едвин Сугарев, който по онова време, често се отбиваше в кабинета на Борисов. Абе, какви ги върши твоят приятел Даракчиев? – рекъл му тогава пожарникарят, все още в генералска полицейска униформа.

Какви може да съм ги вършил по онова време, сетете се сами. И не забравяйте да си припомните какви сте ги вършили и вие до миналия месец.

Мамка им милиционерска! Цялото им време е било заето с две неща: денем да ходят по телевизиите, вечер да слухтят и да прослушват сересета.

От страницата на Пламен Даракчиев

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.