Джъстин Тимбърлейк: Актьорството ме вдъхновява, сработих се много добре с Брус Уилис и Шарън Стоун

"Alpha Dog" с участието на певеца тръгва в България на 20 юли

Джъстин Тимбърлейк. Снимка: Ройтерс

Когато някой певец реши да се пробва в киното, очакванията да се справи добре не са кой знае колко големи и впоследствие се оказва, че е имало защо. Затова когато преди около две години се разбра, че попзвездата Джъстин Тимбърлейк ще играе във филма “Alpha Dog” на режисьора Ник Касавитис, критици и фенове чакаха със затаен дъх провала му. Оказа се обаче, че изключения от правилото “добър певец – лош актьор” има. След излизането на “Alpha Dog” по кината в САЩ в началото на годината отзивите за актьорската игра на певеца бяха повече от хвалебствени (виж по-долу трейлър на филма).

Филмът, който тръгва предпремиерно по софийските екрани в петък вечерта, е създаден по действителен случай и разказва историята на банда богаташчета от Лос Анджелис. Техен главатар е Джони Трулав, чийто прототип е Джеси Джеймс Холивуд – наркодилър, влязъл в историята като най-младия човек в списъка с най-издирваните престъпници на ФБР. През 2000 г. той отвлича, а после поръчва убийството на 15-годишно момче, чийто брат му дължи пари. Полицията го хваща на 8 март 2005 г. в Бразилия и процесът срещу него тече в момента. Ако бъде признат за виновен, той може да получи смъртна присъда.

Ролята на Джони Трулав се изпълнява от Емил Хърш, а Джъстин Тимбърлейк играе един от неговите авери – татуираното разглезено богаташче Франки. Сред останалите актьори са Шарън Стоун, Брус Уилис, Бен Фостър, Фернандо Варгас и Антон Йелчин. Пред британския сайт indielondon.co.uk Джъстин Тимбърлейк разказва за филма, славата и разликата между правенето на музика и актьорството.

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/kgsRfTjexjQ“, width=“425″, height=“350″ [/swf]

– Джъстин, знаеше ли нещо за прототипа на твоя герой преди да започнете снимките?
– Да, той се казва Джеси Ръдж и в момента излежава доживотна присъда. С режисьора на филма Ник Касавитис го посетихме в затвора. Преди да започнем снимките всички се запознахме подробно с полицейските доклади и вестникарските статии по случая. Режисьорът беше разнищил всички страни на историята и ние му се доверихме изцяло, защото знаехме, че ще покаже истината за това, което се е случило.
– Трудно ли ти беше по време на снимките?
– Много. И всеки, който е гледал филма, ще разбере защо. Това не е просто поредната история, разказана на големия екран. Тя те кара наистина да почувстваш какво се е случило. Това, което разбрах благодарение на филма, е, че когато човек не се замисля какво върши, последиците могат да бъдат ужасяващи.
– Лоши хора ли са замесените в тази история според теб?
– Не знам. Трудно ми е да отговоря еднозначно на този въпрос. В началото те просто са се забавлявали, искали са да бъдат максимално готини и не мисля, че някой от тях е осъзнавал какво може да се случи. Нещата не са просто бели и черни, а си имат обяснение – липсата на родителски контрол и всички лоши неща, които следват от това.
– Във филма участват Брус Уилис и Шарън Стоун. Те не погледнаха ли малко несериозно на теб? Все пак ти не си професионален актьор.

Джъстин и актьорът Антонио Бандерас се забавляват на премиерата на филма „Шрек 3“ в Лондон. Снимка: Ройтерс

– В началото сигурно не им е допаднало особено, че ще си имат работа с мен, но още от първия ден на снимачната площадка аз им показах, че съм там, за да работя, а не да се забавлявам. Лесно е да се каже: “А, ето го това музикантче, сега ще се държи като примадона”. Но аз също имах право да си помисля: “Сега ще трябва да понасям тези старомодни актьори с предразсъдъци”. Слава Богу, не стана така. Сработихме се добре, защото на всички ни беше ясно колко е важно да направим добър филм.
– Актьорството май доста ти допада. Освен участието ти в “Alpha Dog”, озвучаваш и един от героите в “Шрек 3”.
– За мен актьорството е хоби, то ме вдъхновява. Иначе нямаше да си губя времето да се занимавам с това, повярвайте ми.
– Мислиш ли, че можеш да направиш толкова успешна кариера в киното, колкото имаш в музиката?
– Ще поживеем и ще видим. Не съм мислил толкова напред в бъдещето.
– Каква е най-голямата разлика между това да пееш на живо пред публика и да играеш пред камерата?
– Във филмите има много повече психология отколкото в музиката. Ако, да речем, пееш пред 20 хиляди души, си длъжен да накараш човека най-отзад да се чувства толкова добре, колкото и този точно срещу теб. Излизайки на сцената, ти си слагаш маска и се стараеш да покажеш най-готината си страна. И когато концертът свърши, пак си себе си. А актьорството е много по-интимно занимание. Там прекалено показните неща не впечатляват. И не можеш да бъдеш сигурен дали си се справил добре, докато не излезе филмът. Трябва да се довериш на режисьора и на колегите си и да свършиш своята част от работата максимално добре.
– Като малък искал ли си да станеш актьор?

Тимбърлейк се вихри на сцената по време на концерт в Белфаст. Снимка: Ройтерс

-Не ми е било някаква голяма мечта, но си спомням, че след като гледах “Извънземното” си помислих: “Леле, филмите са страхотно нещо”.
– Кой те насочи към шоубизнеса?
– Като малък бях страшно срамежлив, но в един момент разбрах, че имам талант да привличам вниманието на хората и всичко се промени. Майка ми се шегува, че до 9-годишна възраст съм знаел единствено как изглеждат маратонките ми, защото постоянно ходех с глава забита в земята. Но на 10 години ме взеха в “Клуб Мики Маус” на Дисни, излязох от черупката си и станах истински звяр. (смее се)
– На 15 години ти беше вече звезда, обиколи света с групата ‘NSYNC и стана идол на милиони момичета. Сигурно не ти е било лесно да свикнеш със славата толкова рано?
– Винаги ми е пукало повече дали нещата, които правя са добри и качествени, отколкото от това колко съм известен. Може би това ме е спасило, защото когато си тийнейджър, е много по-трудно да се справиш с популярността. Но аз разбрах доста бързо каква сапунена опера е славата и всичко свързано с нея. Ако не успееш да се държиш на разстояние, ще се побъркаш.
– Ти си доста богат. За какво харчиш най-много пари?
– Обичам да си купувам разни готини неща, но не съм някакъв прахосник. Вторият ми баща е банкер и още от малък научих колко е важно да знаеш как да управляваш парите си. Бях на 10 години, когато той купи няколко акции на мое име. Сутрин, докато закусвахме, татко ми даваше да преглеждам икономическите страници на вестника, а той четеше спортните. После си ги разменяхме.

Певецът заедно с бившата си приятелка Камерън Диас. Снимка: Ройтерс

– Имал си връзка с доста популярни дами – Бритни Спиърс, Алиса Милано, Камерън Диас. Кое е най-важното нещо, което научи за жените?
– Когато става въпрос за жени, осъзнавам, че съм напълно неспособен да разбера и науча каквото и да било. (смее се)
– Мислиш ли вече за деца?
-Все още не. Първо трябва аз самият да порасна.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.