Биволъ: Американското посолство върна визата на Румен Петков

Канят бившия вътрешен министър за лектор в САЩ

Сайтът за разследваща журналистика „Биволъ“ съобщи първи на първи април:

Бившият вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков вече не е персона-нон-грата в САЩ, съобщи американското посолство.

Решението да му бъде върната отнетата преди три години виза е взето от Държавния департамент след като стана ясно, че той няма да се кандидатира за депутат.

Американското посолство поднася своите извинения на Румен Петков за причинените му неудобства от временното отнемане на визата и приветства неговото мъдро решение да не се кандидатира за предсрочните избори – подчертава се в съобщението.

С това решение Г-н Петков се нарежда сред доайените на българската политика, чийто управленски и парламентарен опит служи за пример не само в България, но и по света. Няколко престижни американски университета вече изразиха желание да поканят като лектор г-н Петков, който е изявен специалист в областта на противодействието на организираната престъпност. Г-н Петков вече е добре дошъл в Съединените Щати. Той ще получи пълно съдействие от посолството за получаване на работна виза по програмата за изявени учени, която му дава право да преподава в САЩ.

Петков – най-духовитият български политик според американско проучване

В прессъобщението е цитирано и представително социологическо проучване, поръчано от американската мисия в София. В него Петков изпъква като най-духовития български политик.

Според социолозите 70% от респондентите са отговорили на-въпроса: „Коя е най-запомнящата се духовитост на български политик?“ с „Куйович, Муйович…“.

Виж целия текст в сайта Биволъ

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.