За поголовно затъпяване!

Румен Белчев

Поне на учените можем да вярваме в днешното, динамично откъдето и да го погледнем, време – когато прочетем в „МОНИТОР“, че проф. Михаил Константинов цитира шега на астрофизик от ХХ век, че „двете най-разпространени неща във Вселената са водородът и човешката глупост“, всички кимаме с глава мъдро и казваме: вярно бе, това, за водорода, може и да не е съвсем точно, кой ще ти бройка водорода из Вселената, ама за глупостта си го знаехме със сигурност!

Сигурно затова според „НОВИНАР“ британските учени си имали нова задача – да създадат хапче за затъпяване. „Така умните щели да свикнат с неадекватните действия на идиотите“ – уточнява изданието. Разработваната таблетка сваляла IQ-то с 10 до 50 пункта, за да осигури на консуматора по-щастлив живот. „Идиотите са по-голямата част от населението на Земята. Те не поумняват и никога няма да започнат да се държат адекватно.

Но вие трябва да се промените, защото сте малцинство. Когато си тъп, животът е много по-лесен“ – така авторите на идеята обясняват мотивите си. Британците където отиват, ние оттам се връщаме – у нас борбата с остатъчната интелигентност у населението е отдавнашна държавна политика! За целта обаче не се използват хапчета – вредят на черния дроб, а може да потрябва, за да се косне за трансплантация някъде из партньорските държави. За целта у нас се издават вестници!

Строи ли се нещо? Строи се. Бавничко, с кавги и препирни, но все нещо се строи. Но – затова е вестникът, за да обърне внимание на това, че каквото и да построим, най-важното винаги го забравяме! „Само една тоалетна по новия участък на „Тракия“ – тръби „24 ЧАСА“. Хич бива ли къде да няма човек да препикае магистралата! Каква магистрала е това!

Това, че тоалетната би трябвало да е част от търговски комплекс, остава на заден план – за какво ни е тоя комплекс, след като там ще се продават опасни за здравето напитки! Не вярвате? Защото шофьорите би трябвало по правилник да не лочат алкохол? Четете тогава зловещото предупреждение – „200 000 души умират заради безалкохолни“ – твърди изданието.

Да не говорим, че и самата тоалетна крие ужасни заплахи за здравето на пътуващите – само в Щатите „Ципът ранява 2000 мъже“ годишно според научно изследване, цитирано от „СТАНДАРТ“.

А твърдението, че трябвало да има и бензиностанция към комплекса, съвсем ни вкарва в зоологическата – вижте „МОНИТОР“ – в Камчатка „Руски мечки се друсат с керосин“! Добичето налитало на миризмата  на самолетното гориво като котка на валериан! Не знам как е в Камчатка, но у нас мечката е защитен вид и си го знае – хич не є пука за нашите клетви и псувни. Ще се навъртат на глутници около бензиностанцията като около безстопанствен пчелин и ще плашат туристите!

А на необоснованите възражения за повишаването на пенсионната възраст на незнам колко си години, от които три четвърти – трудов стаж, „МОНИТОР“ отговаря с примери от челната европейска практика – „Проститутки се пенсионират след 355 000 сеанса“. Защо? „70-годишните жрици на любовта взеха решението да се отдадат на заслужена почивка, осъзнавайки, че „са станали твърде стари, за да се задържат в бизнеса“. Да не говорим, че едната имала и артрит, който є пречел да изпълнява някои акробатики така, както едно време… А ние мрънкаме за жалките си шейсет и няколко години и четиридесетина –  трудов стаж! Срамота!

Усещате ли как след прочита само на тези няколко примера оглупяхте поне с два пункта? Не се ли чувствате поне мъничко по-щастливи?

Не? Ами – тогава – купете си вестник!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.