Три Златни ритона за вина „Домейн Пещера“

Иван Папазов, изпълнителен директор на Винпром Пещера със Златните ритони от Винария 2013

В„Нощта на Златния ритон” три от общо шест Златни ритона, най-високите отличия в шестте категории на професионалните международни дегустации на Винария 2013, отидоха в ръцете на Иван Папазов, изпълнителен директор на „Винпром Пещера“. За ритоните тази година се състезаваха изби от 13 държави с над 340 вина.

Ежегодно най-добрите вина получават редица златни и сребърни медали, но мерилото за „най-добро” и сигурен гарант за потребителите, че това е виното на годината, винаги през 21-годишната история на конкурса до сега, са били статуетките „Златен ритон“, давани за всяка винена категория. Серията „Домейн Пещера“ отново доказа на международно ниво, че българското винопроизводство не отстъпва на световното.

„Домейн Пещера“ бе представена на пазара в края на 2011 г. в сортовете Каберне совиньон, Мерло, Мускат и Шардоне, но оттогава досега завоюва челни позиции в десетки престижни международни конкурси и дегустации. От февруари на пазара са двата най-нови сорта Каберне фран и Сира.

На тазгодишната Винария пък ексклузивно са представени първите резерви с марка „Домейн Пещера“ в сортовете Каберне совиньон и Мерло, както и първите купажни вина от сортовете Совиньон блан и Вионие.

Освен три статуетки Златен ритон, „Винпром Пещера“ получи 18 признания под формата на медали и за своите високоалкохолни напитки. Сред наградените са ракиите от серията „Пещерска“ във видовете – гроздова, отлежала, специална и селекция.

Виното
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.