Няма за кого да гласуваш? Подкрепи Зелените да вземат 1%, че се излага България

На миналите парламентарни избори само половин процент са гласували за Зелените. Тези 21 хил. гласа са предимно на млади и образовани българи.
В европейските държави Зелените по правило печелят между 5 и 15% на изборите. Имало е случаи да надскачат тези проценти.

У нас е обезкуражаващо – половин процент. В България е модно да се обвиняват “еколозите”, че са “платени”, защитават чужди интереси, некомпетентни, малоумници. Това е част от пропагандата на големите партии, които владеят медиите.

Ниският резултат за Зелените показва, че още сме далеч от цивилизована държава.  Когато повече българи станат зелени, това ще е знак, че България се модернизира.
Сега при Зелените може да няма изявени и авторитетни лидери, но това са хора ентусиасти, които рядко получават време в телевизиите, за да видят хората какво имат да кажат и за какво се борят.
Средният избирател има представа за тях, че това са някакви екстремисти, които лягат по асфалта на булевардите. По телевизиите манипулативно ги наричат “еколозите“.
Ами като само това е останал начинът да се спре тоя грабеж на природата, на който сме свидетели?

Има хора, които не щат да гласуват за БСП или ГЕРБ, за Костов или Кунева, или за “Атака“. И няма да гласуват въобще. Грешка. Те могат да подкрепят с гласа си Зелените. С този жест ще направят по-цивилизована държавата, защото е срамно в страна член на ЕС зелени да взимат само 0,5%.

На сегашните избори в бюлетините под №26 са ПП Зелените (виж тук сайта им). Да не се бъркат с други зелени, че има много ментета, които са направени да разсейват гласове и да се пазарят с другите партии  (например Българските зелени – виж повече тук).

Ако ПП Зелените мине 1%, ще получи субсидия от държавата и ще може да се организира и развива. Има смисъл.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.