ГЕРБ се накалинчи. Борисов беше съвсем сериозен за пенсионерите, които изяли резерва

Който смята, че бившият премиер Борисов случайно е изпуснал репликата, че пенсионерите са изяли фискалния резерв, най-добре да види видеозаписа с изказването му (виж тук). Борисов за пореден път се оправда, че не са го разбрали, че Станишев извадил нещо от контекста. Но казаното е по-страшно, отколкото да видиш цитат от него.

Претендентът да управлява втори мандат се яви като император пред народа в античния театър в Пловдив, за да открие предизборната кампания. Но заговори с жаргона на мутра и с манталитета на селски пияница. „Изядохме дървото” – с този израз той хвърли вината върху предишното правителство, което увеличило пенсиите. И той трябвало да ги плаща „4 години”. Като че ли е нещо много страшно за едно правителство да плаща пенсии. Като че ли пенсиите се дължат на неговата щедрост.

И уж предишните неправилно вдигнали пенсиите, а Борисов сам ги вдига от 1 април тази година, пак преди изборите. Е защо? Нали нямало пари и пенсионерите ядат от резерва?

Който мисли, също така, че само бившият премиер Борисов говори по този начин и най-грубиянски разпределя бюджета, греши. Това е цялостна партийна политика.
„На оня свят пари няма” – така се изказа заместник-министърът на финансите Владислав Горанов по време на заседание в бюджетната комисия към парламента (виж тук). Репликата е в отговор на депутат, който казва, че с данъка върху лихвите ще се ударят парите на най-бедните за черни дни, включително средствата на пенсионерите за техните погребения.

Наглостта и простащината се оказват политика на ГЕРБ. Този Горанов е бъдещият министър на финансите, ако ГЕРБ успее да състави правителство в коалиция с „Атака” в следващият парламент.
Хвалбите на Борисов, че в ГЕРБ имали дълга скамейка с резервни играчи, са блъф. След уволнението на Дянков Борисов предложи за финансов министър човек, който няма нищо общо с финансите (Томислав Дончев) – за пръв път в българската най-нова история.
Сега, при борбата за втори мандат, ГЕРБ се накалинчва все повече, като се съди по изказванията на Борисов и по листите им за изборите.
Около президента Плевнелиев като че ли се оформи едно по-интелигентното крило на ГЕРБ, което обаче остава извън листите, подредени от Цветанов. И между тези две крила цари напрежение.
Сега ГЕРБ се явява на избори с още повече калинки от преди.

Заради репликата на Борисов за пенсионерите, които изяли резерва, ГЕРБ може да загуби изборите. Големите медии се мъчат да замазват гафовете на Борисов и да злепоставят противниците му на изборите. Ще му помогне ли това?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.