Клипът от Несебър – как мутри охранители убиват турист пред очите на полицай

Клипът, заснет с мобилен телефон, вече е качен в YouTube в Интернет и под него расте броят на коментари от цял свят. Повечето са негативни за България, няколко проклинат охранителите убийци, а един от лозунгите е: „Да обявим война на България!
Коментарът от страна на полицията, е, че ако при проверката се установи нарушение, ще има наказания. На кадрите, въпреки лошото качество е очевидно, че бабаит от охраната скача с два крака върху главата на лежащия на земята турист пред безучастен полицай.

[swf] data=“http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=89fb212d“, width=“500″, height=“430″ [/swf]
Блогърът Симеон Патеев, който качи клипа с побоя в своя блог, днес получи анонимни заплахи във форума в блога си. Анонимен читател е постнал 3 пъти следният текст:
„Приличаш ми на интелигентно момче, което значи, че не би трябвало да се занимаваш с глупости, а да си гледаш кефа, като всички млади хора. Да търсиш сензации понякога е опасен спорт, а и животът е опасен. Стават инциденти, загиват роднини и приятели. Разбираш ме добре, предполагам. Личи, че си интелигентен и ще премислиш нещата“

Блогът на Симион Патеев със заплахите

Виж още „България е лайняна страна“ – писаха в YouTube по повод убийството на туриста

Клипът и в zazz.bg.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.