Загадката на числото 32

Румен Белчев

Когато октоподът Паул предсказваше резултатите от мачовете, всички се забавлявахме с мекотелото. После се навъдиха кокошки, петли, слонове и всякакъв друг добитък предсказатели, но на откопода никой не можа да му стъпи и на най-малкото пипалце.

С оглед на кризата и привличане гласовете на природозащитниците политическите шамани вече не гадаят по карантиите на заклано животно, както е древната прабългарска традиция, а са се вторачили в по-икономичните сухи игри с цифрички и замервания с далечни планети.

„БСП видя силата на Меркурий в № 5“ – добросъвестно цитира евродепутатката И. Йотова „24 ЧАСА“. Зарадвана от изтегления номер за бюлетините в изборите, милата родна депутатка обяснява за нас, непосветените: „Числото е подвластно на една от най-силните планети – Меркурий. Символ е на промяната във всички области на живота. БСП е носител на тази промяна“… „ПРЕСА“ добавя още едно знамение – „петицата е благоприятна за социалистите, защото лидерът им е роден на 5 май“…

„ТРУД“ пък вижда „Числото на любовта за ГЕРБ и Кунева на вота“. Защо – не става много ясно, може би обяснението е изпаднало в последния момент.  Никакво затруднение и за изтеглилите номер 27 ДСБ – „27 са страните в Европейския съюз, 27 са зодиакалните знаци в индийската астрология“…

Специалистите на „СТАНДАРТ“ констатират, че „Марс праща мощ на Волен“, но предупреждават, че „Кунева губи, ако не вярва в Бог“…

Виж, „Номер 40 носи трудности за ДПС“… Номерът на бюлетината им „носи още символа на държавната власт – Сатурн, и на кръстопътя…“ Малко по-земно обяснение за трудностите пред единствената неетническа партия дава архонтът Слави Бинев в „ТРУД“: „Да видим как ще намерят толкова дълги пръчки“…

Бюлетината се очертава да бъде дълга към метър и нещо, така че с пръчките наистина ще има по-големи трудности…

След като провериха какво бъдеще им предсказват числата и звездите, политическите партии се втурнаха в нещо по-любопитно – в обещания и клетви. „ГОРД обещава безплатно висше образование“ в „ПРЕСА“. „И Марешки ще вдига пенсиите“ – твърди „СТАНДАРТ“. „Ще освободим милион българи от данъци“ – твърди лидерът на БСП С. Станишев пред същия вестник.

А ДПС направо ни хвърля в музиката с оригиналното си обещание в „ПРЕСА“: „ДПС се обърна срещу обръчите от фирми“…

На тоя фон далеч по-симпатично ни е вездесъщото Яне, което не ни будалка с празни обещания, а направо реди мъжки – „Яне иска три министерства“ – резюмира „СТАНДАРТ“.

Бившите управляващи обаче направо удрят оземи всички с обещанието си – „Ако управляваме, ще докараме 32 милиарда“ – цитира речта на лидера им Б. Борисов в „Арена Армеец“ „СТАНДАРТ“.

Репортерите на „ПРЕСА“ са се постарали да преброят спонтанно докаралите от цялата страна петнайсетина хиляди привърженици на ГЕРБ – „320 автобуса за делегатите“.

Тридесет и два милиарда, обещани пред триста и двадесет автобуса ентусиасти – това не може да бъде случайно съвпадение! Има някаква астрална и нумерологична зависимост между милиардите и автобусите – но това сигурно ще си проличи вечерта на 12 май!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.